“İstanbul tekrar Wuhan oldu”

ito
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve İTO COVID-19 İzleme Grubu’nun hazırladığı Nisan ayı pandemi raporunu açıklayan Dr. Güray Kılıç, İstanbul’un yüksek vaka sayısı ile tekrar ‘”ürkiye’nin Wuhan’ına” döndüğünü söyledi.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Dr. Pınar Saip, aşılama çalışmalarındaki eksikliği vurgulayarak, bugüne kadar toplumun ancak yüzde 12’sinin aşılanabildiğini, geleceğinse belirsiz olduğunu söyledi ve aşılamanın seri biçimde ve acilen yapılması gerektiğini vurguladı.

Basın metnini paylaşan Dr. Güray Kılıç da, “Böyle Kapanma Olmaz” başlığıyla yapılan açıklamada 2021 Nisan ayı sonu itibarıyla eksik, yanlış, tutarsız politikalar değişmediği sürece COVID-19 salgınının kontrol altına alınacağını, baskılanacağını beklemenin mümkün olmadığı ” söyledi.

Kılıç: “Türkiye’de COVID-19 ilk vakası ve ilk ölüm 2020 Mart ayında İstanbul’da olmuştur. Sağlık Bakanlığı tarafından 2020 Nisan ayında İstanbul Türkiye’nin Wuhan’ı olarak tarif edilen İstanbul, aradan bir yıl sonra Sağlık Bakanlığı’nın vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da açıklamasıyla İstanbul yüksek vaka sayısı ile başladığı yere dönmüştür.”

“Böyle Kapanma Olmaz” başlıklı COVID-19 Nisan ayı raporu için tıklayınız…



Bu Yazıya Tepki Ver