İstanbul Ticaret Odası’nda başkanlık seçimi heyecanı

istanbul ticaret odası ito
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 Kasım’da gerçekleştirilen komite seçimlerinin ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) başkanlık seçimi bugün saat 9.00’da sandıkların açılmasıyla başlayacak.

thumbnail
İlgili Haber
Şekib Avdagiç, İTO’ya yeniden başkan seçildi

Seçimlerde mevcut başkan Şekib Avdagiç‘in karşısında İTO Değişim Grubu’nun adayının Atilla Bingöl olacağı belirtildi.

Dünya gazetesinin haberine göre, Değişim Grubu’nun Avdagiç’in karşısında başkanlık yarışında 20 No.’lu Sigortacılık komitesinden seçilerek meclis üyesi olan Levent Korkut’un çıkarması bekleniyordu. Çağrı Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı olan Korkut, aynı zamanda TOBB-Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı olarak da görev yapıyor. Korkut’un İTO’nun 2018 seçimlerinde de meclis üyeliği için kendi komitesinden liste hazırladığı, ancak seçilemeyerek o dönem meclise giremediği biliniyor.

Adaylığını açıklayan Kalsın ve Ademhan elendi

Ancak grubun karar değişikliğine giderek 17 No.lu Restoran Hizmetleri sektöründen meclise giren Atilla Bingöl’ü aday gösterdiği öğrenildi. Öte yandan Atilla Bingöl’ün adı halihazırda meclise giren Saadettin Saran ile adaylık için geçiyordu. CHP Milletvekili Tekin Bingöl’ün kardeşi olan Atilla Bingöl, Bridge Restaurant’ın da sahibi…

Geçen hafta yapılan İTO Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi seçimlerinde mevcut Başkan Şekib Avdagiç, 273 meclis üyesinden 195’inin kendi listelerinden meclise girdiğini duyurmuştu. 9 Kasım’daki seçim öncesi başkan adaylıklarını açıklayan Murat Kalsın ile Ferhan Ademhan ise kendi komitelerinden seçilemeyerek başkanlık yarışına erken veda etmişlerdi.



Bu Yazıya Tepki Ver