İstanbul’da servisçiler ulaşıma desteğe hazır

servis
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Meclisi’nde toplu ulaşıma destek vermeleri yönünde alınan kararın ardından, uzun süredir iş yapamayan servisçiler trafiğe çıkacağı günü bekliyor.

Pandemi döneminde okulların eğitime uzaktan devam etmesi nedeniyle uzun süredir iş yapamayan servis araçlarının toplu ulaşıma katılma kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önceki günkü oturumunda kabul edilmişti.

Bu karar kapsamında faaliyete geçecek 250 yeni hatta çalışacak olan servis araçlarının sahipleri bir an önce toplu ulaşıma entegre olmak istiyorlar. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk “Biz hemen hazırız. Burada yapılacak alt yapı çalışmaları veya belirlemeler ne kadar hızlı biterse o kadar çabuk entegre oluruz.

Servisçilerin tamamı İstanbul ulaşımına entegre olacak diye bir şey söz konusu değil. İhtiyaç kadar araç çalışacak. Genel bir rakam verilmiş burada 66 bin. Bu boşta olan servis aracı sayısı değil. İstanbul’daki servis aracı sayısı 55-56 bin civarında. İstanbul’da çalışmayan servis aracı sayısı yaklaşık 35 bin” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver