Karamollaoğlu’ndan TÜİK eleştirisi: “Geçen yıl 100 liraya aldığını, şimdi 165 liraya alabilen bir Allah’ın kulu var mı?”

temel-karamollaoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki göstererek, “Sözde aylık enflasyon yüzde 1,18, yıllık enflasyon da yüzde 64’müş! Buna, TÜİK’in kendi çalışanları bile inanmıyor!” dedi.

Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TÜİK’in yüzde 84’ten yüzde 64’e düşürerek açıkladığı enflasyonu eleştirdi, iktidara yüklendi.

Karamollaoğlu, “Üretim çarkları değil, algı çarkları dönüyor! Gerçek gündemler değil, suni gündemler konuşuluyor! Rakamlarla oynanıyor! Göz göre göre milyonların hakkı gasp ediliyor! Sözde aylık enflasyon yüzde 1,18, yıllık enflasyon da yüzde 64’müş! Buna, TÜİK’in kendi çalışanları bile inanmıyor!” ifadelerini kullandı.

“Kimi kandırıyorsunuz? İnsanımız, geçen sene ödediği kira ve faturalar ile bu yılın tutarları arasındaki devasa farkı görüyor”

“Geçen ay 10 liraya aldığımız bir ürün, bu ay 11-12 lira mı Allah aşkına?” diye soran Karamollaoğlu, “Geçen yıl 100 liraya aldığı bir ürünü, şimdi 165 liraya alabilen bir Allah’ın kulu var mı? Her bir üründe en az 2-3, bazılarında 4-5 katlık bir artış var! Kimi kandırıyorsunuz? İnsanımız, geçen sene ödediği kira ve faturalar ile bu yılın tutarları arasındaki devasa farkı görüyor! Geçen sene 500 liraya doldurduğu alışveriş sepetini, bu yıl 1500 liraya dolduramadığını biliyor! Geliri sadece 1 kat artarken, giderinin en az 2-3 kat arttığını görüyor!” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver