Kılıçdaroğlu Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasındaki ‘Troll’ detayına dikkat çekti

kemal kılıçdaroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanması hakkında ” Önce bekliyorlar hiç bir şey yok troller devreye giriyorlar türlü suçlamalar yapılıyor. Suçlamalardan sonra savcılar harekete geçiyor. Tutuklanmaması gereken bir konuda tutuklama kararı veriliyor. Akıl alacak şey değil.” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Acısız bir bayramı geçirmek Türkiye Cumhuriyeti’ne nasip olacak mı diye kafamda hep bir soru işareti var. Deprem oldu. Büyük acılar yaşandı. Ama bazen kendi irademizle haksızlıklara kapı aralıyoruz. devletin kendi iradesiyle haksızlıklara kapı aralaması aslında yüreğimizi yakan temel konudan biridir. Cezaevinde düşüncesinden ötürü hapis yatan çok sayıda gazeteci var, hak savunucuları var, avukatlar var, siyasetçiler var. Hiç kimse 21. yüz yılın Türkiye’sinde düşüncelerinden ötürü hapse atılmamalı. Özellikle aykırı düşüncelerin ne kadar değerli olduğunu aklını kullanan her kişinin bilmesi gerekir.

Çok sık kullandığım bir örnek vardır. Aksini düşünmek.  Elma ağacının altında yatan Newton gibi. Kafasına düşen elmayı alıp dünyanın en aykırı düşüncesini sorar. Neden aşağı düşüyor da yukarı düşmüyor. Bu aykırı düşünce Newton’un yer çekim kanunu bulmasını sağladı. O nedenle düşünceden aklımızı kullanmaktan hiç kimse ötekileştirilmemeli ve yargılanmamalıdır. Biz eğer aklımızı kullanabilirsek Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Ama birileri benim gibi düşünmediğin için ben seni hapse atarım derse o ülkede demokrasi olmaz.

MERDAN YANARDAĞ AÇIKLAMASI

Ve Merdan Yanardağ, bir televizyoncu bir gazeteci bir yazar. Niçin içerde hangi gerekçeyle içerde. O da 7 gündür tutuklu. Bir komisyon oluşturdu CHP olarak gidildi ziyaret edildi. Bir gazeteciyi tutuklamak hangi aklın işidir. Önce bekliyorlar hiç bir şey yok troller devreye giriyorlar türlü suçlamalar yapılıyor. Suçlamalardan sonra savcılar harekete geçiyor. Tutuklanmaması gereken bir konuda tutuklama kararı veriliyor. Akıl alacak şey değil. Ama bunları Türkiye’de yaşıyoruz. İzmir’deydi yanlış hatırlamıyorsam. Bir müzik çaldı minareden. Onu paylaşan kişiyi tutukladılar ama onu yapan kişiyi görmediler. Çünkü bir kavga çıksın istiyorlar. Bunun adı kısaca hainliktir.  Bu ülkeye hainlik yapanları kendi aramızda da ülkemizde de barındırmamak bizim görevimizdir.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir