Kılıçdaroğlu muhafazakar kadınlara seslendi: Özgürlüklerinizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz

kemal kılıçdaroğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘muhafazakar kadınlar’a baskıcı her şeyden arındıklarını belirterek, “Kazanım ve özgürlüklerinizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu “Paylaşımı alıntılayan AK Parti milletvekillerine teşekkür ederim. Panikle yazdıklarına göre, İletişim Başkanlığı da bu konunun ne kadar önemli olduğunun farkında” ifadelerini kullandı.

İktidar kanadından Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde muhafazakarların haklarının elinden alınacağına dair iddialar ortaya atılırken, Kılıçdaroğlu’ndan buna karşı teminat sözü geldi.

Kılıçdaroğlu, Yeniden Refah Partisi’nin ‘Cumhur İttifakı’na katılmak için ‘Kadına Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nu kalkmasını şart koşmasını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Muhafazakâr genç kadınlara seslenmek istiyorum. Biz baskıcı olan her şeyden arındık, demokratikleştik. Onlar en baskıcı olanı yanlarına çektiler. Kadına şiddetin önlenmesi kanununa savaş açanı ittifak ortağı yaptılar. Kazanım ve özgürlüklerinizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz.”

AKP’Lİ VEKİLLER PANİKLE YAZDI

Saatler sonra tweet ile ilgili bir paylaşım daha yapan Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmaması gerektiğine vurgu yaparak “Paylaşımı alıntılayan AK Parti milletvekillerine teşekkür ederim. Panikle yazdıklarına göre, İletişim Başkanlığı da bu konunun ne kadar önemli olduğunun farkında. 6284’ün kaldırılmasına asla izin vermemeliyiz. Bu tüm kadınların ortak meselesidir” diye kaydetti.

Bu Yazıya Tepki Ver