Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ açıklamasına AK Parti’den çifte tepki

kemal kılıçdaroğlu özlem zengin şamil tayyar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ konusuna değinerek yaptığı, “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız” açıklamasına AK Partili iki önemli isimden tepki geldi… AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, “Ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin” derken, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, “Anayasa ve yasalarımızda başörtüsü yasağı yoktur. Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır.” dedi.

thumbnail
İlgili Haber
Kılıçdaroğlu’nun randevu çağrısından başörtüsü yarasını sonsuza kadar kapatacak kanun teklifi çıktı
thumbnail
İlgili Haber
Davutoğlu ve Karamollaoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” açıklamasına destek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ konusuna değinerek yaptığı, “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız” açıklamasına tepki gösterdi. Zengin, “Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Zengin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de kanunsuz hukuksuz yaratıcısı icracısı iknacısı olduğunuz “başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur. Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin.

TAYYAR DA TEPKİLİ: “ZATEN YASAK YOK !”

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ mesajını yorumladı. Tayyar, “Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır.” dedi.



Tayyar’ın konuya ilişkin Twitter paylaşımı şöyle:

Anayasa ve yasalarımızda başörtüsü yasağı yoktur. Vesayetçi anlayışın laiklik bahanesiyle uyguladığı yasak vardı. Bu konudaki yasayı AYM’ye götürüp iptal ettiren CHP’ydi. Yasak @RTErdogan liderliğinde AK Parti’yle aşıldı. Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver