Kızılay yüzlerce çadırı depolarında bekletmiş

çadır
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızılay’ın depremden sonra yardım konusunda neden yetersiz kaldığı tartışılıyordu. Son çıkan görüntülerde yüzlerce çadırın depolarda bekletildiği anlaşıldı…

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki “yetersizliğiyle” gündem olan Kızılay’ın, depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığının ortaya çıkması gündemdeki yerini koruyor. 

Kızılay’ın depremden sonra yardım konusunda neden yetersiz kaldığı tartışılıyordu. 

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel’in haberinin ardından ortaya çıkan skandalda AHBAP söz konusu bilgileri doğrularken Kızılay’dan da konuyla ilgili açıklama yaparak yapılan satış işlemini savunmuştu.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Ahbap ile Kızılay’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir” demişti.

Skandalda ikinci perde ise Kızılay’ın depolarında çekilen görüntülerin ardından çıktı. 



BirGün muhabiri İsmail Arı’nın paylaştığı depremden bir hafta sonra çekilmiş görüntülerde Trakya deposunda yüzlerce çadırın bekletildiği görülüyor. 

İsmail Arı da bu duruma tepki göstererek, “Depremzedeler bu soğukta günlerdir çadır bekliyor. Bu görüntüler de depremden bir hafta sonra Kızılay’ın Trakya deposunda çekildi. Depremin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen depo çadır dolu ve deprem bölgesine göndermemişler. Satmak için mi beklettiniz?” ifadelerini kullandı. 

“KAN PARALARININ MALİYETİNİ SGK’DAN ALIYORUZ”

Kızılay’ın depremzedelere göndermesi beklenen çadırları 46 milyon lira karşılığında AHBAP’a satılmasının ardından bir skandal daha ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, vatandaşın bağışladığı kanlar için SGK’dan ödeme aldıklarını açıkladı. 

Gazeteci Fatih Portakal Kızılay’a kan bağışı üzerinden bir iddiada bulundu. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Portakal’ın çıkışına cevap verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Portakal, ”Kızılay sadece çadırları değil, bizlerin bağışladığı kanları da hastanelere parayla satıyor. Utanın Kızılay yöneticileri, utanın ve istifa edin” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver