Kokainde ikinci durak Dominik

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela Uyuşturucuyla Mücadele Ofisi’nin ve Amerikan Devletleri Örgütü’nde (OAS) Uyuşturucu Komisyonu başkanlığı yapmış Mildred Camero, Venezuela’nın yılda yaklaşık 300-350 ton kokain sevkiyatı yaptığını, Avrupa ve Türkiye’ye Dominik üzerinden gönderildiğini söyledi.

VOA Türkçe, Camero ile Venezuela üzerinden yeni bir uyuşturucu rotası dizayn edildiği iddiaları üzerine görüştü. Camero, olası bir Venezuela-Türkiye kokain rotası kurabilmek için iki ülkeden de stratejik ittifaklar kurmanın zorunlu olduğuna dikkat çekti.

DOMİNİK’TEN AVRUPA ÜLKELERİNE

Venezuela üzerinden sevk edilen kokainin ana rotalarından birinin Karayipler üzerinden yapıldığını Camero, Kolombiya’nın Kuzey Santander bölgesinden karayoluyla ya da Orinoco nehrinden kayıklarla Venezuela’ya sokulan kokainin, Venezuela’nın çeşitli limanlarından gemilerle önce Dominik Cumhuriyeti’ne oradan da Atlas Okyanusu’na kıyısı olan Avrupa ülkelerine ve/veya Akdeniz ülkelerine gittiğini belirtti.

İRAN ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE

Venezuela limanlarından yüklenen kokainin Brezilya açıklarından Nijerya’ya, oradan Güney Afrika’ya indikten sonra Kenya’ya ve akabinde İran üzerinden ya da doğrudan Türkiye’ye görece daha güvenli bir şekilde taşınabileceğini belirten uzman, Türkiye’nin hem Doğu Avrupa’ya hem de Ortadoğu ülkelerine dağıtım merkezlerinden biri olabileceğini söyleyerek, Türkiye’ye kokain taşımak için biraz daha uzun ama daha güvenli bir hat olan Afrika hattının kullanılabileceğini de belirtti.



kutu:

Camero uyuşturucunun yükleme ve dağıtım işlemlerinin limanlarda yapılmasının sorunlu olduğu dönemlerde, bu işin açık denizde hızlı tekneler ya da balıkçı tekneleriyle yapılabildiğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver