Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Yavuz uyardı: “İstanbul’da ciddi bir patlama var”

yoğun bakım korona
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Klinik Mikrobiyolji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, coronavirüs vakalarında artışa dikkat çekerek, “İstanbul’da ciddi bir patlama var. Şu an test pozitifliği benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30’un üzerine çıkmış durumda.” diye konuştu.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, maymun çiçeği ve coronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“COVİD MAYMUN ÇİÇEĞİNDEN DAHA ENDİŞE VERİCİ DURUMDA” 

Covid salgını bitmiş gibi davranıldığına da işaret eden Prof. Dr. Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu aşamada maalesef Covid travmamız hala devam ediyor. Şu an İstanbul’da ciddi bir patlama yaşıyoruz. Test pozitifliği, benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30’un üzerine çıkmış durumda. Sevindirici tek haber, en azından yani tam aşılılarda hafif seyrediyor. Ama aşısız ya da eksik aşılı bir sürü insan var. Zaten Covid için şu an toplu taşımada maske kullanmanız lazım.

Bu Yazıya Tepki Ver