Kovid zindanına ilk adımımızı attık: Aşı kimliği!

saglikmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa ortak aşı kimliğinde anlaştı. Türkçesi: Pandemi ile korkuttular bizi, tüm özgürlüklerimizi elimizden alacaklar şimdi… Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek diye deyimi de var ya hani işte o.

Korku yönetimi diyorlar bunun adına… Şu Kovid-19 çıktığından beri bizzat yaşadığımız olay. Bizim bütün özgürlüklerimizi elimizden almak için fiilen bütün dünyada uygulanan eylem. Türkçe’deki karşılığı ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek… Kovid sayesinde yeni bir dünya düzenine geçiyoruz. Geleneksel yapılar Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü vesaire işlevini yitirdi. Ulus devlet de küresel güçlerin sömürü düzeni için bir engel. Bir dünya hükümeti kurup, bütün insanları bir merkezden yönetmek istiyorlar. Abartı mı bunlar? Peki buna ne diyeceksiniz? Avrupa Parlamentosu ile AB ülkeleri ortak bir aşı belgesi hazırlanması konusunda anlaştı. Haziran sonuna kadar AB vatandaşlarına teslim edilmesi öngörülen belgelerle tatil bölgelerine seyahat de mümkün olabilecek. Yani, tatile giderken ya da sokağa çıkarken artık küresel hükümete bilgi vereceksiniz. Tabi bu bilgiyi bize nasıl veriyorlar ona da bir bakalım.

Deutsche Welle Türkçe şöyle yazmış haberi: ”Avrupa Parlamentosu (AP) ile Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler yaz tatilinde seyahat kolaylığı sağlaması öngörülen ortak bir Kovid-19 aşı kimliği düzenlenmesi konusunda uzlaşmaya vardı. Buna göre AB aşı belgelerinin Haziran ayı sonuna kadar, aşılama işlemleri tamamlanmış veya enfeksiyon geçirip de yeniden sağlığına kavuşmuş Birlik vatandaşlarına teslim edilmesi planlanıyor. Böylece aşı kimliği almaya hak kazanan AB üyesi ülkelerin vatandaşları Birlik içinde yaz tatilini geçirebilecek.” Okuyunca ne kadar iyi niyetli olduklarını sanıyorsunuz ama satır aralarında Kovid-19 sonrası izin almadan adım bile atamayacağımız sonucunu kolayca görebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver