Kripto paraya Çin darbesi

kripto
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Madenciliğin en fazla yapıldığı, Bitcoin üretiminin de yüzde 65’inin gerçekleştiği Çin’deki ‘negatif’ hareketlilik düşüşe neden oldu. Haftanın ilk gününde kripto paranın toplam piyasa değeri 1 trilyon 471 milyar dolara kadar geriledi.

Kripto para piyasaları yeni haftaya kötü başladı. Dünyanın önde gelen kripto para veri platformlarından Coingecko’da yer alan bilgilere göre piyasaların toplam değeri yüzde 4 azalarak, 1 trilyon 471 milyar dolara kadar geriledi. Piyasanın en büyüğü olan Bitcoin yüzde 4.8 değer kaybetti, 34 bin 225 dolara indi. Toplam değeri 643 milyar dolara gerileyen BTC’nin piyasa hakimiyeti ise yüzde 43.7 olarak gerçekleşti.

DOGE, ZİRVENİN ÜÇTE BİRİ

Bitcoin’den sonra en büyük ikinci birim olan Ethereum da yüzde 54 değer kaybederek, 2 bin 93 dolara indi. Dogecoin ise tarihi zirvesinin üçte birine geriledi. DOGE’un fiyatı 26 cent’e kadar düştü. Ripple da son bir haftada en çok değer kaybeden dijital paralar arasında yerini aldı. XRP’nin fiyatı yüzde 6’lık inişle 71 centi gördü.

ÜRETİM GÜCÜ SEKTEYE UĞRADI

Önlenemez düşüşün nedenlerine gelince… Başta Bitcoin olmak üzere kripto para madenciliği bir süredir eleştiriliyordu. Yüksek enerji tüketimine neden olan madenciliğin en fazla yapıldığı ülke olan Çin, aynı zamanda BTC üretiminin de yaklaşık yüzde 65’inin gerçekleştiriyor. Bu ülkede alınan madenleri kapatma kararının uygulanmaya başlaması işleri terse çevirdi. Bitcoin üretim gücünü (hashrate) sekteye uğrattı. Bunun piyasada neden olduğu güvensizlik başta BTC olmak üzere bütün kripto para birimleri etkiledi.



 

Bu Yazıya Tepki Ver