Kulis! Fahrettin Altun ve Çağatay Kılıç’ın yarışı boşuna, sözcülük makamı oluşturulmayacak

ibrahim kalın - erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Nuray Babacan, İbrahim Kalın’ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) başkanı atanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü makamı oluşturulmayacağını yazdı.

Eski Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın MİT Başkanı olarak atandı. Gazete pencere yazarı Nuray Babacan’ın kulis haberine göre, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözcülük makamı oluşturmamaya karar verdi. Babacan, “İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile son atanan başdanışman Çağatay Kılıç’ın çok istedikleri bu makam ikisine de yar olmayacak” diye yazdı.

Babacan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İletişim Ofisi sadece ‘bilgilendirme’ görevini sürdürecek. Çağatay Kılıç ise İbrahim Kalın’ın geri kalan görevlerini yapacak. Örneğin, Cumhurbaşkanı’na yurt dışı gezilerinde eşlik edecek, gerektiğinde çevirmenlik yapacak. Cumhurbaşkanlığı adına bazı yurt dışı toplantılara katılacak. Görev tanımında sözcülük yok yani. Altun ile Kılıç’ın sözcülük çekişmesine farklı bir çözüm bulunmuş oldu.

Bu hafta makam beklentisi içinde olanlar merak içinde. Tüm ekonomi bürokrasisi, bakan yardımcılıkları, üst düzey bürokratlar ve genel müdürlerin atamaları bugün-yarın tamamlanacak.  Bugün bazı görevlendirmeler yapılabilir. Cumhurbaşkanı danışmanlarında da değişiklik bekleniyor.”



Bu Yazıya Tepki Ver