Kutuplara uçaksavar

uçaksavar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Avrupa’da çok uluslu hava kuvvetleri tatbikatı Arctic Challenge sürüyor. Alman silahlı kuvvetleri, tatbikata Eurofighters ile birlikte uçaksavar setleri de gönderdi

Arctic Challenge, Norveç, İsveç ve Finlandiya’da düzenlenen bir hava kuvvetleri tatbikatı. Temel amacı, uluslararası bir ortamda orduları toplu savunma koşullarında görev yapmaya hazırlamak. Manevranın ana aşaması 7 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Söz konusu üç ülkenin silahlı kuvvetlerine ek olarak, müttefikler de manevralarda yer alacak. Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Almanya, Hollanda ve Birleşik Krallık tatbikatta var. Almanya, tatbikata eski Doğu Alman Kub ve Osa uçaksavar sistemlerini de gönderdi.

Belçika F35 programına katıldı

Belçikalı şirketler yaklaşık 400 parçanın üretiminde müteahhit olacak

Belçikalı şirketler Asco, Sabca ve Sonaca, F-35 uçaklarının üretiminde İngiliz şirketi BAE Systems’in alt yüklenicisi olacak olan BeLightning konsorsiyumunu kurdu. Böylece Belçika, beşinci nesil bir avcı uçağı inşa etme programına yeni bir katılımcı olacak. BeLightning konsorsiyumu üyelerinin bu uçağın kuyruğu için yaklaşık 400 parça üreteceği belirtiliyor. İşlevsellik dağılımı şu şekilde: Metal bileşenlerden Asco sorumlu, kompozit bileşenlerden Sabca sorumlu ve bu parçaların her ikisi de Sonaca fabrikasında monte edilecek.



Bu Yazıya Tepki Ver