Kuzuyu kurda emanet etmişler

eğitin online
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın kullandığı “Anton” uygulamasında ciddi güvenlik açığı tespit edildi. Tehlikeli insanların uygulamada öğretmen gibi davranabileceği ortaya çıktı. Çocukların kimlik bilgilerine de ulaşabilirler

Almanya’daki okullarda kullanılan “Anton” öğrenme uygulaması, güvenliksiz çıktı. Ciddi bir güvenlik açığı vardı, şimdilik düzeltildi. Tehlikenin boyutunu şöyle anlatalım: Biri sizin çocuğunuzun tüm bilgilerine ulaşabiliyordu, hatta öğretmen gibi davranıp, çocuğunuzla iletişim kurabiliyordu.

Uzmanlar, yaşanabilecek muhtemel kötü senaryo için “Bu tür güvenlik açıkları öğretmenleri aşağılamak ya da okuldaki çocukları korkutmak ya da taciz etmek için kullanılabilir. Ek olarak, bu tür güvenlik açıkları, suçluların dolandırıcılık girişiminde verilere erişmesi için fırsatlar sunabilir” dedi.

Bir milyondan fazla indirildi

Güvenlik açığı olan uygulamayı, Almanya’nın her yerinden okullar kullanıyor. Yalnızca Münih için 3 binden fazla öğrenci ve 200’den fazla okuldan gelen veriler uygulamada kayıtlı. Avusturya, İsviçre ve diğer ülkelerdeki okullar da uygulamayı kullanıyor. “Anton”, Android cihazlar için uygulama mağazasında bir milyondan fazla indirildi.



Bu Yazıya Tepki Ver