“Marmara, Ege kıyılarıyla yarışır hale gelebilir”

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silivri Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısının 2. birleşimi 1. oturumunda konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Marmara Denizi’nde yaşanan deniz salyası sorunuyla ilgili konuştu. Yaşanan süreci ‘geliyorum diyen bir felaketti’ olarak yorumlayan Başkan Yılmaz, sorunun çözümü konusunda izlenmesi gereken yol haritasıyla ilgili konuşurken, Silivri Belediyesi olarak kendilerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

“Marmara, Ege kıyılarıyla yarışır hale gelebilir”

Marmara Denizi’nde müsilaj, deniz salyası diye tabir edilen çevre felaketine ilişkin konuşan Yılmaz, “Her ne kadar Silivri kıyılarında biraz daha az gözükse de İstanbul’da, Kadıköy’de, Adalar’da, hatta bir miktar Ege’ye doğru inen yerlerde bu felaket yoğun şekilde etkisini sürdürüyor. Esasında bu durum; ‘geliyorum’ diyen bir felaketti.

Gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gerekse Çevre Bakanlığında yapılan toplantılarda; atık suların, evsel atık suların ve endüstriyel atıkların ileri biyolojik arıtma tesislerinden geçirildikten sonra denizlere bırakılması gerektiği sürekli olarak söylendi.

Ancak eylemde, fikirde ve hedefte birlik olmadığı için, siyasi mülahazalardan uzaklaşarak bir yere varamadığımız için Marmara Denizi’nde gelinen nokta maalesef bu. Marmara için ortaya konulan bu plan hayata geçirildiği takdirde beş yıl sonra Marmara Denizi temizlik açısından Ege kıyıları ile yarışır hale gelebilir.”



 

Bu Yazıya Tepki Ver