Marmara Eylem Planı’nda gizli Katar maddesi mi var?

müsilaj
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, iktidarın Marmara Eylem Planı’nın 7 ve 9’uncu maddelerinin gizlenen asıl amacı açığa çıkarttığını belirterek “Katar ile Su Anlaşması’nın hedefleri bu planla hayata geçirilmektedir” dedi. Toprak, şöyle konuştu:

“Marmara Denizi Koruma Eylem Planı’nda yer alan iki madde asıl hedefin iktidarın yandaş müteahhitlerine ve Su Anlaşması imzalanan Katar’a yeni kazanç kapısı açmak olduğunu göstermekte. 7’inci madde arıtılmış atık suların her yerde yeniden kullanımının artırılmasını içermekte. Katar ile imzalanan Su Anlaşması’ndaki amaç, hedef ve işbirliği konuları ile bu madde örtüşmekte. Katar’ın benzer tesisleri Türkiye’de kurması anlaşmanın amaçları arasında. Planın 9’uncu maddesinde ise ‘Atık su arıtma tesislerinin yapımı ve işletilmesini daha hızlı ve kolay hale getirmek için kamu-özel işbirliği (KÖİ) modelleri hayata geçirilecek’ denilmekte. KÖİ modeli, iktidarın kendisine yakın müteahhitlere kaynak ve servet aktarma mekanizmasıdır. Ülkenin ve milletin geleceğini 3-5 müteahhide ipotek eden, kur artışlarıyla yükü sürekli kabaran bir model.”

Toprak, arıtma tesislerinin devreye sokulması için öncelik müsilaj görüldüğü kentlerdeki belediyelere ait kurumlarda olması gerektiğini vurguladı: “İktidar bu planla belediyeleri devreden çıkartmayı, tüm ipleri ele almayı hedefliyor. Marmara Belediyeler Birliği’nin davet edilmesi vitrin için.” Haber Merkezi

Söz konusu maddeler hangileri?

Madde 7: Arıtılmış atıksuların mümkün olan her yerde yeniden kullanımı artırılacak. Temiz üretim teknikleri uygulanacak.

Madde 9: Atıksu arıtma tesislerinin yapımı ve işletilmesini kolay hale getirmek için kamu-özel sektör işbirliği hayata geçirilecek.



Bu Yazıya Tepki Ver