Masumlar Apartmanı ilaç gibi geldi

politikamanset3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soylu’nun Habertürk tv’deki programından sonra Masumlar Apartmanı ilaç gibi geldi.

Günlerdir Gladyo tartışmalarıyla boğulan halk, TRT1’deki dizide Barış Manço’nun o meşhur eseri ile rehabilite oldu. Safiye-Naci aşkı, Esat’ın Gülben için lunapark kapatması, İçişleri Bakanı’nı unutturdu.

Türk halkı, pazartesi ve salı akşamlarını TV karşısında geçirdi. Önce pazartesi akşamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV’ye çıktı. İnsanlar günlerdir Sedat Peker’in açıklamalarına ne cevap vereceğini bekliyordu. Tam bir hayal kırıklığı oldu. Kimse merak ettiği sorulara cevap bulamadı. Gladyo, cinayetler, rüşvetler, uyuşturucu iddiaları yüzünden boğulan halk, salı gününü bunalım içinde geçirdi. Hukukun üstünlüğü, devlet otoritesi, devlet adamlığı gibi kavramlardaki şaşkınlık, Türkiye’yi depresyona soktu. İmdada salı akşamı Masumlar Apartmanı yetişti. Soylu’nun Habertürk TV’deki programının ardından insanlar, TRT1’deki dizi ile rehabilite oldu.

TIMARHANE GİBİ

Safiye’nin Naci iyileşsin diye aşkını içine gömüp, çocuğunu çağırması insanların kalbine dokundu. Esat’ın Gülben için lunapark kapatması, insanların yüzünde tebessüme yol açtı. İnsanlar, Gülben’e âşık olan Kapıcı Bayram için üzülmeye devam etti. Hele hele Masumlar Apartmanı’nda Barış Manço’nun ünlü “Sözüm meclisten dışarı dostlar, Bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum” eserini duyanlar, o sahnelerde kendilerini buldu. Türkiye’de yaşananlar karşısında masum insanlar, kendilerini hıyar gibi hissetti. Belki de Türkiye bir tımarhane olduğu için Masumlar Apartmanı bu kadar çok izleniyor.

Soylu 15 puan fark attı



İçişleri Bakanı’nın katıldığı Habertürk’teki Açık ve Net Özel programı en yakın rakibine 15 puan fark atarak reyting rekoru kırdı.  Program Youtube’da da anlık olarak 410 bin kişi tarafından takip edildi. Toplam izlenme 12 saatte 3 milyonu geçti.

Twitterda TT oldu

Masumlar Apartmanı, salı gecesi sosyal medyanın zirvesine oturdu. Dizi, twitterda trend topic oldu. Masumlar Apartmanı hashtaginin yanı sıra merhum Barış Manço da gecenin en çok konuşulan ismi oldu.

Rekor Sedat Peker’de

Sedat Peker bugüne kadar Youtube’dan 7 açıklama videosu, biri twitterdan olmak üzere iki de yaptığı görüntülü telefon görüşmesi videosu yayınladı. Peker’in yayınladığı videolar Youtube’da 55 milyon izlenmeye yaklaştı.

İşte Barış Manço’nun efsane eseri

Sözüm meclisten dışarı dostlar

Bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum

Hani dilim dilim doğrasalar beni

Marmara Ege Karadeniz ve hatta Akdeniz cacık olur diyorum

Derdim öylesine büyük ki dostlar

Kırka yarıp yine kırka bölseler

Ve kırk bostana gübre diye serpseler

Kırkbin tane ot biter de kırkbin derde deva olur diyorum

Ne oldu bana böyle durup dururken

Oğlan aldı başını gitti kız zaten lafımı dinlemezdi

Düğmem kopuk paçam sökük oramda buramda çengelli iğneler

Bir de çengelli iğne nazar bozar derler

Hanımın çorabı kaçık başında bigudiler

Karabaş bile, karabaş bile suratıma bakıp bakıp havlıyor

Öğünmek gibi olmasın ama dostlar

Kendimi hıyar gibi hissediyorum

Hani ince kıyım doğrasalar beni Akdeniz cacık olur diyorum

Ve hatta Atlas okyanusu ve hatta Hint okyanusu

Ve hatta hatta Büyük okyanus bile cacık olur diyorum

Böyle cacığa rakı mı dayanır

Çivi çiviyi söker derler soğuktan donanı buzla ovarlar

Ben zaten yanmışım dostlar peki beni fırına mı koysalar

Zeytin suyuna kuru ekmek böyle gelmiş böyle gidecek

Bu Yazıya Tepki Ver