MEB, sadece A101 ile değil, BİM ve Migros’la da protokol imzalamış !

meb
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesleki eğitime yönelik imzaladığı protokoller nedeniyle “çocuk işçiliği” eleştirisiyle karşı karşıya kalan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sadece A101 değil, BİM ve Migros’la da protokol imzaladığı ortaya çıktı. Tepkilerin ardından A101’in yanı sıra BİM ve Migros ile imzalanan protokollerin de iptal edildiği öğrenildi. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Değişen hiçbir şey yok. Emek sömürüsüne sürülen çocukların gideceği yerlerin sadece adı değişecek” dedi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar imzalı habere göre, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ilgili birimlere gönderilen yazıda, 6 Ekim’de A101’in yanı sıra aynı tarihte BİM, 13 Ekim’de ise Migros ile protokol imzalandığı vurgulandı. Söz konusu protokollerin genel müdürlük tarafından tek taraflı olarak feshedildiği aktarıldı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “MEB’in, rezaleti ifşa edince protokolleri iptal etmesi kulağa başta olumlu bir gelişme gibi gelse de değişen hiçbir şey yok. Okulda olması gerektiği halde haftanın dört günü iş hayatına, emek sömürüsüne sürülen çocukların gideceği yerlerin sadece adı değişecek, zamanında okuyamamış olmasını biraz olsun telafi etmek için MESEM’e kayıt olacak yetişkinlerin umutlarının ziyan edilmesine devam edilecek” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver