Mehmet Ocaktan’dan Ak Parti’ye: “Bu yasakçı zihniyetle övünerek mi seçim kazanacaksınız?”

meral akşener ekrem imamoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, 2023 seçimleri yaklaşırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı ceza gibi yeni yasakların gelebileceğini işaret ederek “Öyle anlaşılıyor ki iktidar seçim yaklaştıkça akla hayale gelmeyecek yeni yasaklar icat etmeye devam edecek. Şimdilik bir iddia olarak dillendiriliyor ama ‘hakaret’ten aldığı ceza nedeniyle görevden alınması mümkün olmayan Ekrem İmamoğlu’na bu kez terör davası açılabilirmiş. İmamoğlu’na terörden dava açılması halinde İçişleri Bakanlığı’nın dava sonuçlanmadan görevden alma yetkisi bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Ocaktan, “Galiba şöyle bir soruyu açık yüreklilikle sormak gerekiyor; bir iktidar seçim kazanabilmek için yıllardır bu ülkede denenen ve deneyenlerin derdine asla çare olmayan ‘siyaset mühendisliği’ projelerinden medet umar hale gelir? Diyelim ki hukuk sopasıyla muhalifiniz olan siyasetçileri, akademisyenleri, iş insanlarını susturdunuz, siyasi yasaklarla adeta infaz ettiniz, hatta daha da ileri giderek yeni yasaklar icat ettiniz, iyi güzel de bu yasakçı zihniyetle övünerek mi seçim kazanacaksınız?” diye yazdı.

Ocaktan’ın yazısından bir bölüm şöyle:

Diyelim ki hukuk sopasıyla muhalifiniz olan siyasetçileri, akademisyenleri, iş insanlarını susturdunuz, siyasi yasaklarla adeta infaz ettiniz, hatta daha da ileri giderek yeni yasaklar icat ettiniz, iyi güzel de bu yasakçı zihniyetle övünerek mi seçim kazanacaksınız?

Türkiye darbe dönemlerinde, ara rejim hükümetleri ve 28 Şubat post modern darbe günlerinde ifade özgürlüğüne kelepçe vurulduğu, genç kızların eğitim haklarının ellerinden alındığı, sermayenin bile renklere ayrıldığı zor ve acılı zamanları yaşadı.

Bugün de öylesine vicdan yaralayıcı günler yaşıyoruz ki kahrolmamak mümkün değil. Geçmişte bu yasaklara maruz kalanlar, düşüncelerinden ve okudukları şiir yüzünden mahkum olanlar, adeta o günlere özenircesine 2022 yılında yasaklı bir Türkiye iklimi yaratmış bulunuyorlar.



AK Parti iktidarı döneminde bu tür yasakların yaşanıyor olması kalbime o kadar dokunuyor ki her yasakla birlikte utancım biraz daha artıyor. Hele de cumhurbaşkanının şu sözlerini okurken, Türkiye’ye ilişkin bütün umutlarımı kaybediyorum. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada diyor ki: “Biz görevde olduğumuz sürece kimse Türkiye’yi tekrar eski baskıcı, yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir.”

Acaba Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu’na getirilen siyasi yasağı ‘baskıcı-yasakçı’ bir zihniyetin ürünü olarak görmüyor olabilir mi? Elbette hayır, zira Erdoğan da İBB Başkanı olduğu dönemde İmamoğlu gibi uyduruk bir suçtan hapse mahkum olmuş ve siyasi hakları elinden alınmıştı. Ve unutmayalım, seçilmişlere kurulan hukuk tuzaklarını en iyi anlayabilecek kişi de Erdoğan’dır.

Hal böyleyken ‘kimse Türkiye’yi yasakçı günlere geri döndüremeyecek’ sözleri sanki biraz izaha muhtaç gibi gözüküyor. Keşke Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen Türkiye’de yaşanan yasakçı iklime ilişkin de “Şu anda siyasetçilere, sivil toplum insanlarına düşüncelerinden, sözlerinden dolayı hapis cezası verilmesini, siyasi yasak getirilmesini asla kabul etmiyoruz, bu konuda yasal tedbirleri en kısa sürede parlamentoda alacağız” diyebilseydi…

Yazının tamamı için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir