Metin Külünk’ten, Sedat Peker’in “10 bin dolar alan siyasetçi” iddiasına yanıt, Ali Tarakcı’ya teşekkür

metin külünk
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sedat Peker’den 10 bin dolar aylık maaş aldığı ileri sürülen AK Partili Metin Külünk, Oğuzhan Uğur’un Youtube kanalı Babala TV’de katıldığı programda “1.5 yıllık sessizliğimi burada bozuyorum. 10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim” dedi. Külünk, Sedat Peker ve 10 Bin dolar sorusunda Gercek Gazete İmtiyaz Sahibi ve Yazıişleri Müdürü Ali Tarakcı’ya da teşekkür etti.

AK Partili Metin Külünk, organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker’den 10 bin dolar aldığı iddiasını 18 ay sonra reddetti.

Oğuzhan Uğur’un YouTube kanalına konuk olan AK Partili Külünk, “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi siz misiniz” şeklindeki soruya yanıt verdi. Soruya hazır olduğu anlaşılan Külünk, soru karşısında, hazırladığı uzun bir metni okudu.

Metin Külünk, bir seyircinin sorduğu “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi siz misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

O ben değilim. Alan ben değilim. 10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim. Siyasal yaşamda 50. yılım. Bizim bir mücadele ahlakımız var. İyilik engel tanımaz temelinde bir paradigmamız var. Çünkü biz aklımızın ve ruhumuzun, yüreğimizin huzur bulduğu yerdeyiz. 81 ili dolaşabilirim, her yerde selam verecek, kapısını bize açacak, çayını içecek bir dostumuz mutlaka vardır. Bunun sebebi siyasete yüklediğimiz misyon, siyasete bakış açımızdır. Çünkü bu uğurda biz yürürken ancak tarih bir şey daha öğretiyor. Barıştan, huzurdan ve bu çizgide, milli bağımsızlıkçı çizgide olduğunuz zaman her türlü kirli operasyonun tereddütsüz hedefisiniz. Aynı şey yarın sizin içinde geçerli olabilir. Oğuzhan’a youtuber dediler, Oğuzhan youtuber mı? (Salondan gelen ‘Evet’ yanıtı üzerine) Hayır, değil Oğuzhan youtuberlığa sığmayacak kadar engin bir iş yapıyor. 1.5 yıldır sustuğum bir konuda burada ilk kez konuşuyorum, Oğuzhan’a çok teşekkür ediyorum hukukumu koruma zemini hazırladığı için. Gönül kazanma derdindeyiz.



“ALİ TARAKÇI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ne İçişleri Bakanı, ki Habertürk’teki yayınında, ismimi ‘tenzih ederim’ demiş olmasına rağmen, üstelik de Peker, ‘Ben Metin ağabeye vermedim. Versem söylerim’ demesine rağmen kim bu linç kampanyasının arkasındaki akıl? Bilin, Metin külünk, şahsına değil adı geçen rakamları, kuruş dahi talep etmeyecek, gelen teklifleri tekmeyle kovacak kadar, sözü ile edimi bir olan bir adamdır. Ali Tarakcı’ya teşekkür ederim. Niçin teşekkür ediyorum. Çıkıp net bir şekilde bizi iyi tanıdığı için. Adil Serdar Saçan’a teşekkür ediyorum”

Sorunuzun diğer bölümüne de cevap vereyim. 2015 yılında, kendisi hakkında yakalama kararı olmayan, soruşturması olmayan, hayatın her alanında var olan, siyaset, iş dünyası, sosyal medyada, insani bütün ilişkilerde olan Peker, “İyilik Engel Tanımaz” çalışmalarımıza bir seçim döneminde, muhtemelen 2015 Kasım seçimlerinde, teşekkür etmemize rağmen katkı sağlamıştır. Şimdi soruyorum, bunda kanun dışı, hukuk dışı ne var? Üzüntümüz, bizi tanımadan, araştırmadan pis, algı operasyonuna dahil olan insanlarımızın, kendilerine yapılmasını istemedikleri bir şeyi, başkalarına yaparak vicdanlarında mahcubiyeti ve mahkumiyetidir. Açık açık da söylüyorum, herkese de hakkım helaldir.

NE OLMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mayıs 2021’de organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar gönderdiğini, bu ismi yalnızca savcılığa açıklayacağını söylemişti. Soylu, çıktığı diğer programlarda da bu ismi savcıya söyleyeceğini öne sürmüştü fakat bu iddianın üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen hiçbir adım atılmadı.

SEDAT PEKER’İN İDDİASI

Sedat Peker, çektiği dokuzuncu videoda Metin Külünk’e para verdiğini ama 10 bin dolar aylık ödeme yapmadıklarını, arabasına daha fazla para bıraktıklarını söylemişti.

Peker, o videoda şunları anlatmıştı: “Metin abi aradı… Yeğeni Ömer Külünk’ün yerini tefeciler almış elinden. ‘Bir konuşsan şu tefecilerle’ dedi. ‘Kaç para abi, ben vereyim parasını’ dedim. 300 bin lirayı ben ödedim. Tapuyu aldık verdik. Almanya’da o dernekler var ya… Onlar için rica ederdi, ‘Para yollar mısın‘ diye… El altından yollardı. Öyle her ay 10 bin dolar yok… Ama seçim zamanı arabasına para bırakırdık… Beni sakinleştirmek için film yap, sonra git beni karalama kampanyasına abilik yap… Yok öyle Metin abi… 10 bin vermedim, düzenli değil, ama çok daha fazlasını verdim.”

Bu Yazıya Tepki Ver