Meydan muharebeleri tarih oldu

savunmamanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzenli orduların birbirleriyle direkt savaşları geride kalıyor… Diğer yıkıcı etkileri kullanan siyasi ve siber savaş gibi gizli savaş biçimleri güvenlik stratejilerinin ortak bir bileşeni oldu.

İngiltere, Birleşik Krallık’ın önümüzdeki on yılda dünyadaki rolüne ilişkin hükümet vizyonunu anlatan “Rekabetçi Bir Çağda Küresel Britanya” başlıklı “Güvenlik, Savunma, Kalkınma ve Dış Politika Bütünleşik İncelemesini” yayınladı. Raporda dikkat çeken unsur, düzenli orduların birbirleriyle direkt savaşları yerine gizli savaş biçiminin artık güvenlik stratejilerinin ortak bir bileşeni haline gelmesi oldu.

YAŞASIN MÜTEAHHİTLER

Hibrit savaş dönemi başladı. Siyasi savaş ile siber savaş, diğer yıkıcı etkileri kullanan operasyonlar ile birlikte hibrit savaşın ana bileşeni oldu. Ayrıca devletin yerine savunmada müteahhitler ön plana çıkmaya başladı. Uzay gelişmeleri ve dolayısıyla politikalar hükümetler yerine Elon Musk ve Jeff Bozos gibi milyarderler ve havacılık şirketleri tarafından belirlenir hale geldi.

DÜŞMAN ÇİN VE RUSYA

Entegre Stratejik İnceleme, İngiltere’nin bilim ve teknolojideki ve özellikle uzay teknolojisindeki yeni gelişmeleri, küresel güç projeksiyonunun askeri emelleri için temel öneme sahip olarak gördüğünü gösteriyor. İngilizler ayrıca Rusya ve Çin’i büyük tehditler olarak göstermeye devam etmeyi ve bu eylemlerin çoğunun gerekli olmasının ana nedeni olarak onları kullanmayı gerekli görüyorlar.



AMAÇLARI YAŞATMAK YERİNE ÖLDÜRMEK

İngiltere’nin hükümet vizyonunu raporunda silahlanma var. Ne yok? Yoksulluktan kurtulma, sağlık hizmeti sunumu, iklim değişikliğiyle mücadele ve evsizliğin sona erdirilmesi gibi insani güvenlik sorunlarının tanınması yok. Bu sorunların üstesinden gelmek için hepimizin birlikte çalışabileceği yollar önermek yerine, uluslararası ilişkilere karşı daha da çatışmacı bir tavır benimsiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir