MİT kumpası davasında gerekçeli karar: FETÖ hükümeti devirmek istedi

mit
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı açıktan giriştiği ilk operasyon” olarak tanımlanan ve MİT Başkanı Fidan’ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağrıldığı “MİT kumpası”na dair verilen hükmün gerekçesi açılandı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bazı MİT görevlilerini ifadeye çağrılmasına ilişkin aralarında eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 10 kişi ağırlaştırılmış müebbet, 8 kişi ise 15 yıla kadar değişen hapis cezaları aldı.

Davanın gerekçeli kararını da açıkladı. MİT’e yönelik kumpasla hükümetin başlattığı açılım sürecinin hedef alındığına dikkat çekildi.

Kararda, Ortadoğu politikalarının zarar göreceğini anlayan FETÖ ve “himayedar” devletlerinin, Oslo görüşmelerini kullanarak süreci akamate uğrattığı vurgulandı.

Gerekçeli karara göre kumpas talimatını FETÖ elebaşı Gülen verdi. Bu talimat, 2-4 Şubat 2012’de Asya Termal’de yapılan toplantıda örgütün emniyet ve yargı sorumlularına ulaştırıldı. Onlar da MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Emre Taner ve Afet Güneş’i ifadeye çağırdı.

Hakan Fidan’ın ifadeye gitmesi durumunda tutuklanacağı, nihai hedefin ise o tarihte başbakanlık görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirlendi.



Gerekçeli kararda FETÖ’nün Erdoğan’a “sırada sen varsın” mesajı vermek istediği vurgulandı.

Kararda, 7 Şubat ile amacına ulaşamayan örgütün, 17-25 Aralık kumpaslarını denediği ve son olarak da uluslararası “himadeyarları”nın desteğiyle 15 Temmuz darbe girişimine kalkışıp hükümeti devirmek istediği vurgulandı.

Bu Yazıya Tepki Ver