MİT’ten bir operasyon daha

Kasım 2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli İstihbarat Teşkilatımız, DEAŞ’ın sözde ‘Türkiye vilayeti sorumlusu’ Kasım Güler’i Suriye’de yakalayarak Türkiye’ye getirdi

MİT, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan DEAŞ’ın sözde “Türkiye vilayeti sorumlusu” Ebu Usame el Türki kod adlı Kasım Güler’i Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçerek sansasyonel eylem yapmayı planladığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Takibe alınan Güler, Suriye’de gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak sorgulanmak üzere Türkiye’ye getirildi.

Kırmızı kategoride aranıp yakalanan ilk DEAŞ mensubu olduğu bildirilen Kasım Güler’in üzerinden çok sayıda örgütsel doküman ile gizli bilgiler de ele geçirildi. Güler’in 2008-2010 yılları arasında Afganistan-Pakistan bölgesine geçerek çatışma alanlarında faaliyet gösterdiği, 2014’te DEAŞ’a katıldığı öğrenildi. Güler’in, DEAŞ’ın sözde Rusya, Avrupa ve Türkiye mali sorumlusu da olduğu belirlendi.

4 ilde 17 DEAŞ’lı gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü DEAŞ’la irtibat ve iltisaklı şüphelilere yönelik soruşturması kapsamında Diyarbakır, Bursa, Muğla ve Malatya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, şüphelilerden 17’si gözaltına alındı, 2’sinin yakalanmasına çalışılıyor. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 kurusıkı tabanca, şarjör, çok sayıda dijital materyal ve toplatılma kararı bulunan kitaplar ele geçirildi.



Bu Yazıya Tepki Ver