Muhalefetin gündemi: Deprem bölgesinde sandık güvenliği

anket seçim sandık zarf
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet İttifakı’nın seçim güvenliği komisyonu önceki gün toplandı. Altı parti toplantıda deprem bölgesindeki sandık güvenliğine odaklandı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 29 gün kaldı. Kritik seçimlere yaklaşırken, deprem bölgesindeki sandık güvenliği muhalefetin en önemki gündem maddelerinden biri oldu. Cumhuriyet’in aktardığına göre; Millet İttifakı’nın seçim güvenliği komisyonu kurmayları Hatay’da 70 bin Kahramanmaraş’ta 50 bin seçmenin ikametini taşıdığını belirledi. Öte yandan, diğer illerde toplam 15 – 20 yurttaş ikamet aldırdı.

14 MAYIS’TA DEPREM BÖLGESİNE ULAŞIM SAĞLANACAK

Seçim güvenliği komisyonunda yer alan kurmaylar, altı partinin 14 Mayıs’ta oy kullanacak depremzedeler için ulaşım imkanı sağlayacak.

“HERKESİN DESTEĞİNNE İHTİYACIMIZ VAR”

En kritik meselenin ıslak imzalı tutanakları almak olduğunu belirten kurmaylar, “Seçimin anahtarı ıslak imzalı sandık tutanaklarıdır. Şu an 190 bin sandığın neredeyse hepsinde 1 görevli var ancak yurttaşların yardımına ihtiyacımız var. Sandıklarda en az 3 görevlimiz olsun istiyoruz. ‘Bu en kritik seçim’ diyorsak hep beraber sorumluluk almamız lazım. Her sandıkta tutanakları alırsak güvenliği sağlarız. Sandıktan sonra oyların geçtiği 3 kademe var. İlçe seçim kurulu, il seçim kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu. Bizim bu bölgelerin hepsinde temsilcilerimiz var. Oyların birleştirmelerini dikkatli bir şekilde takip edeceğiz. Bu şekilde veri akışına sahip olacağız. Bu süreçte de herkesin desteğine ihtiyacımız var” bilgisini paylaştı.

Bu Yazıya Tepki Ver