Müsavat Dervişoğlu’ndan AK Parti’ye: “Bir dış güç iktidara gelse bu ülkeye en fazla sizin kadar zarar verirdi”

Müsavat Dervişoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, AK Parti iktidarına “Son sezonunuzla ilgili size bir spoiler vermek istiyorum. Siz ilk seçimde bu iktidardan gideceksiniz. Siz gideceksiniz, fukaralık bitecek” diye seslendi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, “Vergi 85 milyondan toplanıp, refah yandaşa dağıtıldı. Sizin bütçenizin tercihi millet değil yandaşlar ve faiz lobileridir. Faiz lobilerini ihya ediyorsunuz. İktidar döneminiz sadece yapılacak ilk seçime kadar devam edecek” diye konuştu.

“BİR DIŞ GÜÇ İKTİDARA GELSE BU ÜLKEYE EN FAZLA SİZİN VEREBİLDİĞİNİZ KADAR ZARAR VERİRDİ”

Bunun, AK Parti iktidarı tarafından hazırlanan bir ‘veda bütçesi’ olduğunu dile getiren siyasetçi, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin 100’üncü, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 20’nci ve son Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifi.

Son sezonunuzla ilgili size bir spoiler vermek istiyorum. Siz ilk seçimde bu iktidardan gideceksiniz. Siz gideceksiniz fukaralık bitecek. Rant düzeninin çökmesine çok az bir zaman kaldı. Adaletin tecellisine de çok az kaldı. Adalete, hürriyete ve eşitliğe de çok az kaldı.



Vatandaşlarımızı 2023 bütçesini neden merak etsinler? TBMM bütçeyi kabul etmezse ne olacaktır? Hükümet mi düşecektir? Bu ucube siyasal sistemde bütçe yapma yetkisi Meclisten alınmış, iktidara verilmiştir. Bir cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12’sini tayin etme yetkisine sahipse orada yargı bağımsızlığından söz edilebilir mi?

Geçen yıl bütçe açığı 278 milyar liraydı, bu yıl 660 milyar lira. O gün faize 73 milyar lira harcıyorduk, şimdi 565 milyar lira harcıyoruz. Ziya Paşa’nın güzel biraz lafı var: Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.

Dış güçler Türkiye’yi yönetseydi şeker fabrikalarını satardı, tank palet fabrikasını peşkeş çekerdi, telekomünikasyonu da özelleştirirdi. Dış güçler ve karanlık lobiler sınırlarımızı yol geçen hanına çevirirdi. Bir dış güç iktidara gelse bu ülkeye en fazla sizin verebildiğiniz kadar zarar verirdi. Ekonomiyi çökerttiniz fukaralığı yönetiyorsunuz, eğitimi çökerttiniz cehaleti yönetiyorsunuz.

Bu bütçe Fuat Oktay’a veda, Recep Tayyip Erdoğan’a da elveda bütçesi olarak tarihe geçecektir.

2023’te ekonomide Türkiye’yi ilk 10’a sokacağız diye söz verdiniz. 90’lı yıllarda ilk 20’de olan Türkiye’yi 22. sıraya düşürdünüz.

“GÖSTERGELERDE DAHA DA KÖTÜLEŞMEYECEĞİZ, GİDECEK YER KALMADI”

Dervişoğlu’nun ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye’de ekonomik göstergelerin daha da kötüleşmeyecek kadar olumsuz olduğunu ifade ettiği açıklamasında şunları kaybetti:

21. Bütçe Ak Parti açısından veda bütçesi, biz bunu Haziran’dan sonra milletimiz açısından ‘merhaba bütçesi’ haline getireceğiz. Haziran’dan sonra bu bütçenin önceliklerini değiştireceğiz.

Biz bu coğrafyaya yeni gelmedik. Bin yıldır düşmanlarımız var. Siz ülkenin bünyesini zayıf düşürürseniz, Rusya’da birisi pencereyi açsa, burada Türkiye ekonomisi yatağa düşüyor.

Göstergelerde daha da kötüleşmeyeceğiz. Gidecek yer kalmadı.

Bu Yazıya Tepki Ver