Muslera 20 yıl sonra formayı kaptırdı

fernando-muslera
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu ilk maçında Uruguay, Güney Kore ile karşılaşırken Uruguay’ın ilk 11’inde Galatasaray’ın efsane kalecisi Fernando Muslera yer almadı. Eski Sivassporlu Sergio Rochet kaleyi teslim alırken, 20 yıl sonra bir ilk yaşandı.

2022 Dünya Kupası’nda etkileyici hücum hattıyla ses getirmek isteyen Uruguay Milli Takımı, H Grubu’ndaki ilk sınavına Güney Kore karşısında çıkarken Meksikalı teknik direktör Diego Alonso’nun ilk 11 tercihi futbolseverleri şaşırttı.

Galatasaray’ın efsane ismi Fernando Muslera’yı kulübede oturtan Alonso, kaleyi bir dönem Sivasspor forması da giyen Sergio Rochet’e teslim etti.

2017-2018 sezonunda Sivasspor’da oynayan 29 yaşındaki kaleci Süper Lig’de 15 maça çıkarken, sonrasında ülkesinin Nacional takımına transfer olmuştu. Avrupa’da Sivasspor öncesine AZ Alkmaar forması giyen Rochet, 2022’de oynadığı yüksek maç sayısıyla dikkat çekmişti.

20 yıl sonra bir ilk

Opta verilerine göre; 36 yaşındaki Fernando Muslera’nın yerine Uruguay’da kaleci Sergio Rochet 11’de başladı. Uruguay, Haziran 2002’den bu yana ilk kez bir Dünya Kupası maçının ilk 11’inde Fernando Muslera dışında bir kaleci kullanacak.

Muslera’dan kaleyi devralan Sergio Rochet, daha önce 2017-19 sezonlarında Sivasspor forması giydi.



Bu Yazıya Tepki Ver