NATO’ya kadın patron Theresa May

savunmamay1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, yedi yıldır ittifakın başında olan Jens Stoltenberg’in yerine İngiltere’nin eski başbakanı Theresa May’in mükemmel bir NATO Genel Sekreteri olacağını söyledi

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Theresa May’i NATO Genel Sekreterliği için önerdi. Askeri ittifakın şu anki genel sekreteri Jens Stoltenberg, gelecek yıl görevi bırakacak. Onun yerine geçme yarışı şu an için erken aşamalarda ancak Wallace desteğini eski İngiltere başbakanına verdi. NATO başkanını seçme süreci için ‘Hepsi sohbet ve fısıltılarla yapılır’ deniyor.

ZAMANLAMASI MANİDAR

Stoltenberg’in halefi hakkındaki spekülasyonlar, ittifakın ABD Başkanı Joe Biden’ın katılımı ile yarın Brüksel’de yapılacak zirvesi öncesi çoğaldı. NATO’ya üye 30 ülkenin tümü tarafından kabul edilebilir olması gereken yeni bir lider seçme sürecinin erken bir aşamada olduğunu vurgulayan Wallace, İngiltere’nin her zaman ittifakta ‘hayati bir rol’ oynamak isteyeceğini belirtti.

ATASÖZÜ: PARAYI VEREN!

Wallace, “Birleşik Krallık, Avrupa’da en çok harcama yapan ülke olarak NATO’ya en çok katkıda bulunan ülkelerden biridir. Elbette her zaman ittifakta hayati bir rol oynamak istiyoruz” diyerek, “Parayı biz veriyoruz, genel sekreter de bizden olsun” mesajı verdi. Ancak eski bir üst düzey NATO yetkilisi ittifakın bir sonraki genel sekreterinin atanmasının ABD’ye ‘bağlı’ olacağını vurguladı.



Bu Yazıya Tepki Ver