Ne diyorsun sen BBC?

En-w0AKXcAAAJ1z
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngilizler bu kez de “Türkiye’nin eğittiği Somalili askerler ‘siyasi baskı aracı’ olarak mı kullanılıyor?” diye haber yaptı

İşte BBC Türkçe’de yayınlanan o haber. Yorum sizin: “Somali’de ordu içindeki bazı grupların karşı karşıya gelmesi, Türkiye’nin eğittiği askerleri de içine çeken askeri ve siyasi bir krize dönüştü. Türkiye’nin eğittiği güvenlik güçlerinin “siyasi amaç uğruna kullanıldığı ve bu durumun da Türkiye’nin itibarına zarar verdiği” yorumları yapılıyor. Ülkedeki kriz, seçimlerin ertelenmesi ve “Farmajo” olarak bilinen Devlet Başkanı Muhammed Abdullah Muhammed’in görev süresini 2 yıl daha uzattığını açıklamasıyla başladı. Devlet Başkanı, Mayıs başında geri adım atıp seçimlere gidileceğini söylese de son 3 ayda muhalifler ile iktidar arasında yaşanan gerilim sokak çatışmalarına dönüştü, ülkede “iç savaşa dönüş” korkusu hakim oldu. Muhaliflere karşı Somali hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin sert müdahalesinde Türkiye’nin radikal İslamcı örgüt Eş-Şebab ile mücadele için eğittiği askeri birliklerin de kullanıldığı iddia edildi. BBC Türkçe’ye konuşan Somalili kaynakların ifadeleri ve görsel veriler de bu birliklerin “iktidarın baskı aracı olarak” kullanıldığı iddiasını güçlendiriyor.

Çitaları Isparta’da eğittik

BBC’nin haberinde bahsettiği Somalili silahlı kuvvetler, Türkiye’nin Somali’nin başkenti Mogadişu’daki askeri üssü TÜRKSOM’da ve Isparta’da eğittiği Haramcad (Çita) Özel Polis Kuvvetleri ve “Gorgor” (Kartal) Komando Tugayı.

Bu Yazıya Tepki Ver