Necati Özkan: “Türkiye seçmeni dünyaya ilham olacak bir irade sergilemeye hazır”

necati özkan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimler döneminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörlüğünü yapan, yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, iç ve dış güvenlik konularına işaret ettiği “kontrollü gerilim” konusunda, Sahada seçmen duygularını hedef alan; bununla sonuç almak için uygulanan bir performansı izliyoruz duygusu ve iktidarın aynı anda tüm düğmelere birden basmakta olduğu duygusu hâkim. Bu duyguların iktidarın işini kolaylaştıracağını tartışmak bile gereksiz yorumunu yaptı.

“TÜRKİYE SEÇMENİ HAZIR”

Özkan, Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Altılı masa ve diğer demokratik muhalefet bileşenleri kalan kısa zamanı hata yapmadan, seçmen beklentilerini dikkate alarak yönetmek zorundadır. Liderlerin vereceği kararlar, birlikte atacakları adımlar tüm bu gidişattaki bulutları dağıtmalı, umudu ve değişime olan toplumsal inancı motive edebilmelidir. Muhalif liderler yaratılmaya çalışılan organize belirsizlik ortamını deşifre etmeli, güvenlik ve endişenin, özgürlük ve demokrasiden vazgeçmeye neden olmasını engellemelidir.

Bu yapılabilirse Türkiye seçmeni dünyaya ilham olacak bir irade sergilemeye hazır. Bu yapılabilirse bu topraklarda özgür, adil ve demokrat bir rejim mümkün olabilir.”



Bu Yazıya Tepki Ver