Özgür Özel’den Nedim Şener’e: “Koğuş arkadaşın Ahmet Şık, dimdik girdi, dimdik çıktı. Seninle ilgili bunu söyleyen kimse yok”

nedim şener özgür özel
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; Tutuklu Gazeteciler Raporu kapsamında kendisi ile görüşülmediğini söyleyen Nedim Şener’e tepki gösterdi. Rapor yayımlandığında Nedim Şener’in tahliye olduğunu hatırlatan Özel, Şener’i cezaevinde ziyaret ettiği gün kullandığı ajandayı ve görüşme notlarını da okuduğu toplantıda, “O gün seni ziyaret ettiğimiz gibi senin de adın var. Adı geçen kimse inkâr etmiyor. Bana gelmediler diye. Sen bana gelmediler dedin. Aç bak kayıtlara 9 Ağustos 2011 ziyaretçin kimmiş? Koğuş arkadaşın Ahmet Şık, dimdik girdi, dimdik çıktı. Seninle ilgili bunu söyleyen kimse yok” tepkisini gösterdi.

Özel, “Huyumuz değil ama yapacağız. Genel Merkezimiz tarafından ‘CHP’nin gazetecisi’ diye bir teröristi gösteren o manşeti atanlar, o gazeteler, o gazetelerin bütün sorumluları bu konuda televizyonda konuşanlar takır takır suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca tazminat davası açacağız. Bütün tazminatları şehit ailelerine vereceğiz” dedi.

NEDİM ŞENER’E TEPKİ

Bir ismin üzerinde duracağım. Kusura bakmasın. Nedim Şener… Çıkmış diyor ki ‘bu raporla ilgili benimle görüşülmedi’ Bu rapor Tutuklu Gazeteciler Raporu. Cezaevinde ziyaret edilen gazetecilerden hareketle başlandı. 2012’nin sonunda bir mektuba gelen cevaplarla toparlandı. 2013 yılında da basıldı, dağıtıldı. Birincisi, bu raporda nal gibi yazıyor ki bu tarihde Nedim Şener, kendisi diyor ki ‘ben tutuklu değilim’, serbest bırakıldı, yargılanması devam ediyor diyor.

Nedim Şener, bak ajandam. Meşhur. 9 Ağustos 2011. Özgür Özel’in Nedim Şener’i ziyareti… Yazmışım, ilk soru eşi Vecide Şener. Kızı eşi ile aynı isimde ama D ile başlayan başka ismi var. Şimdi kızının adını söylemenin lüzumu yok. Taş Mektep’te okuyor o tarihte. Tarık Akan’ın okulu demişsin. 4 Mart 2011’de gözaltına alınmışsın. 6 Mart 2011 günü tutuklanmışsın. Neye bağlıyorsun dediğimde, ‘Hrant dosyası’ demiş. Bu kadar yuvarlak yapıp ünlem koymuşum. Doğru mu Nedim Bey? Çık, benimle görüşmedi Özgür Özel de. Kitap sayısındaki sınırlamadan şikayet etmişsin. Yemeklerin yağından… Personel iyi demişsin, kantinde olmayan şeyleri dışarıdan aldıramamaktan şikayet etmişsin. Bilgisayar süresi ve kayıt yapılamama… O gün seni ziyaret ettiğimiz gibi senin de adın var. Adı geçen kimse inkar etmiyor. Bana gelmediler diye. Sen bana gelmediler dedin. Aç bak kayıtlara 9 Ağustos 2011 ziyaretçin kimmiş.

“Koğuş arkadaşın Ahmet Şık, dimdik girdi, dimdik çıktı, seninle ilgili bunu söyleyen kimse yok”



Koğuş arkadaşın Ahmet Şık, dimdik girdi, dimdik çıktı. Seninle ilgili bunu söyleyen kimse yok. Bugüne kadar da söylemedim. Bundan sonra da söylemeyeceğim kısım da var. Kardeşim, sen Hrant dosyasından dolayı olduğunu düşünüyorsun, ama o gün, ertesi gün basına geçtiğimiz ziyaret raporuna şunu da yazsanız iyi olur dediğiniz kısım var. Ben yazmadım. Bugün utanırsın diye yazmadım. Açıkla onu dersen onu da açıklarım. De ki ‘beni ziyaret etmediler.’ De ki ‘Ben Özgür Özel’e rapora bunu da yazarsanız iyi olur demedim.’ ‘Özgür Özel onu not almadı, sonra da üzüldüm’ de bakalım. De bakalım da ne demişsin. Birazcık insan ol ya.

Bülent Turan… Efendim bilmiyorlar mıymış, orada yazıyormuş… Biz neden yargılanıyorsun demişiz. Bize ne yazdıysa raporumuza yazmışız. Raporu size de yollamışız. Hamza Dağ… Ne demeli Hamza Dağ’a. Yanındaki danışmanı arabasında kokain çekerken yakalanmış. Televizyon kanalında bana soruyorlar diyor ki ‘suçun şahsiliği var.’ Kimin yanında çalıştığını bağlamaz. Israr ediyorlar diyorum ki ‘Ben Hamza Dağ’a fikren karşıyım ama bu iş Hamza Dağ’ı işidir diyemem’ diyorum. Aylar sonra gecikmiş bir özür, ‘Başkanım ben izledim, onları onları söylediler ama sen çok dürüst, namuslu adammışsın. Hamza Dağ ile bunun ilgisi yok kişisel suç dedin, benim de yanıma onu birileri çakmıştı’ diye konuşuyorsun. Bugün çıkmış mal bulmuş gibi üstünde tepinecek, geliyorsun, ‘Bunlar teröristle görüştü…’ Üç oy için değecek mi? Bülent Turan seni bu mu kurtaracak? AK Partililer bu mu kurtaracak sizi? Yalancılığın, iftiracılığın, seviyesizliğin sizi kurtaracağını mı sanıyorsunuz?

Bu Yazıya Tepki Ver