Parmak hesabını bırakın

egitimrabia
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Matematikçiler, “Okulda matematik nasıl öğretilir?” sorusuna cevap aradı… İspanyol uzmanlar komitesi, matematik derslerinde tekrarlanan egzersizlere harcanan sürenin azaltılmasını istedi.

Kanada gibi ülkeler matematiğin öğretilme şeklini değiştirdi. Matematiği kullanarak günlük problemlerin nasıl çözüleceğine odaklandılar. Düşünme ve akıl yürütme üzerine daha fazla alan sağlamak için hesaplama alıştırmalarında elle tekrarlamaya daha az zaman harcadılar.

İspanyol Matematik Komitesi de 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanması için Millî Eğitim Bakanlığı’na tavsiyede bulundu. Raporda, “Algoritmaların tekrarına daha az zaman harcanması, müfredat reformunda dikkate alınması gereken önemli bir değişiklik” deniyor.

Basit bir örnek

Granada Üniversitesi’nden Profesör Antonio Moreno, bir örnek veriyor: “Normalde, öğrencilerden çok fazla bağlam olmaksızın niceliklerin ortalamasını ve standart sapmasını hesaplamaları istenir. Bunu yapmak yerine, istatistiksel verilere dayanarak en iyi NBA oyuncusunun kim olduğunu sorarsak, yaptıklarıyla bağlantı kuracaklar. Bir öğrenci, oyun başına en çok üçlük atan oyuncuyu seçebilirken, bir diğeri o oyuncunun sapmasının daha büyük olduğunu iddia edebilir; daha çok atış yaptı ama daha fazlasını da kaçırdı.”



Bu Yazıya Tepki Ver