PKK’dan saldırıyı kınayan Demirtaş, Mithat Sancar ve Pervin Buldan’a sert mesaj

selahattin demitaş mithat sancar pervin buldan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine gerçekleştirilen terör saldırısını üstlenen terör örgütü PKK, eylemi üstlendiği açıklamasında, terör saldırısını kınayan Selahattin Demirtaş ve saldırıyı imzalı bir bildiriyle kınayan HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan gibi Kürt siyasetçilere yönelik sert ifadeler kullandı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Selahattin Demirtaş ve saldırıyı kınayan HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan gibi Kürt siyasetçileri “Düşmanın dilini kullanmakla” itham eden PKK, eylemde ölen teröristlerin “en kutsal değerleri” olduğunu belirterek, bu değerlere dil uzatanların Kürt halkını temsil etmediğini iddia etti.

PKK, eylemi üstlendiği açıklamasında, HDP ve Selahattin Demirtaş gibi, terör saldırısını kınayan Kürt siyasetçilere yönelik olarak, “Hangi gerekçeyle olursa olsun, düşman diliyle kınaması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ: “MERSİN’DEKİ SALDIRIYI KINIYORUM. DEMOKRATİK SİYASETTE ISRARCI OLUN” DEMİŞTİ

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 polisin şehit olduğu Mersin’in Mezitli ilçesinde polisevine düzenlenen  bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırıyı kınadı. Demirtaş “ Siyasetin toplumsal, kentsel çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri testtir. Her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olun” dedi.

Demirtaş, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:



Mersin’deki saldırıyı kınıyorum. Siyasetin toplumsal, kentsel çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri testtir. Her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olun. Bunun için herkes tarafından net olarak tercih edilir.

PERVİN BULDAN VE MİTHAT SANCAR KINAMIŞTI

Mersin’deki terör saldırısının ardından HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar imzasıyla yapılan açıklamada “Özellikle seçimlere yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde ortalığı bulandırmak, yeni bir şiddet dalgasını ve provokasyonları, Haziran-Kasım 2015 dönemindeki gibi kullanmak amacında olanların bu hevesleri karşısında suskun kalınamaz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunları kaydedildi:

“Demokratik siyaset alanını daraltmak ve işlevsiz hale getirmek amacında olanların bu hesabını boşa çıkarmak hepimizin demokratik görevidir.

Mersin’de yaşanmış olan saldırıyı kınıyor ve karanlıkta bırakılan noktaların da aydınlatılmasının gerekliliğini vurguluyoruz.

HDP olarak bizler, şiddet karşısında demokratik siyaseti ısrarla savunma ve uygulama tutumumuzu sürdüreceğiz.”

Bu Yazıya Tepki Ver