Polatlı’daki askeri alana sabotaj girişimi

Son Dakika Gercek Gazete
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı’nın ormanlık alanında yangın çıktı. Yangın o sırada nöbet tutan bir asker tarafından fark edilirken, şüpheli olay yerinden kaçmaya çalıştı. Şahıs vatandaşlar tarafından kıskıvrak yakalanırken, o anlar kameraya yansıdı. Öte yandan şüpheli şahsın PKK yanlısı videolar yayınladığı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürüldü.

Olay, saat 20.00 sıralarında ilçede bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı’na ait ormanlık alanda meydana geldi. İlçede yaşayan Kemal Ünal Y. (28), komutanlığın güney sınırındaki tel örgülerin yakınına geldi.

SABOTAJ GİRİŞİMİNİ NÖBETTEKİ ASKER FARK ETTİ

Buradan kışla içindeki otları tutuşturan Kemal Ünal Y., yangın çıkardı. Yangını nöbet kulesinde bulunan bir asker fark etti. Kışladaki itfaiye aracı ve Polatlı Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın büyümeden söndürüldü. Yangın nedeniyle arazideki 6 ağaç ve bazı güvenlik kameraları zarar gördü.

ŞÜPHELİ VATANDAŞLAR TARAFINDAN YAKALANDI

Sabotajı gerçekleştiren Kemal Ünal Y. ise vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Gözaltına alınan Kemal Ünal Y.’nin geçmişte zihinsel engelli raporu bulunduğu daha sonra raporun iptal edildiği öğrenildi.



Bu Yazıya Tepki Ver