“Putin’in Türk kâbusu…”

erdogan-putin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pentagon’un eski kıdemli danışmanı Albay Douglas McGregor, The American Conservative’de Rusya ile Türkiye’nin arasını açmaya yönelik bir makale yazdı

“Putin’in Türk kâbusu…” Bu başlık Pentagon’un eski kıdemli danışmanı emekli Albay Douglas McGregor tarafından The American Conservative’de yayınlanan bir makaleye atıldı. Makalede şu ifadeler yer aldı: “Putin, Erdoğan’ın Suriye’deki yüzünü kurtarmasına yardımcı olmak için büyük bir çaba sarf etti ve Erdoğan’a Kuzey Suriye’nin kontrolünü teklif etti. Ancak stratejik sonuç, Ankara ile yerel bir mücadeleyi, Osmanlı’nın Çarlık Rusyası ve Batı ile yüzyıllarca süren çatışmasına ürkütücü bir şekilde benzeyen jeopolitik bir rekabete dönüştürdü.”

Darbeyi Putin haber vermiş

Albay Douglas McGregor’ın makalesinde dikkat çeken bir bölüm de şu oldu: “Putin, Türkiye’nin Suriye’de bir Rus uçağını düşürmesini küçümsedi ve Rusya’nın S-400 hava savunma sistemini Türkiye’ye satmak için çok çalıştı. Putin, istihbarat servislerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirme planını öğrendiğinde, Putin Erdoğan’a bilgi verdi.”

Bu Yazıya Tepki Ver