Rus heyet çalışmalara başladı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’dan ülkemize uçuşlara getirilen yasak ile ilgili alınacak yeni karara ışık tutacak bir rapor hazırlayacak heyet, Antalya’da çalışmalara başladı. 1 Haziran’a kadar getirilen yasağın süresi 21 Haziran’a kadar uzatılmıştı.

Türkiye’de vaka sayısının artması üzerine Rusya’dan ülkemize yapılacak uçuşlara yasak getirilmiş ve bitiş tarihi olarak 1 Haziran işaret edilmişti. Ancak daha sonra yasağın süresi 21 Haziran’a kadar uzatılmıştı. Bu durum hem Rus hem de Turizmcileri rahatsız edince, Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu’ndan bir heyetin Türkiye’de incelemelerde bulunması kararlaştırılmıştı.  Ülkemizdeki tatil bölgelerinde sıhhi ve epidemiyolojik durumu yerinde incelemek amacıyla gönderilen heyet, Antalya’da çalışmalarına başladı.

KİLİT ROL OYNAYACAK

‘Güvenli Turizm Sertifikası’ alam tesisleri ziyaret edecek heyet, kamu yetkilileri ve sektör çalışanları ile de görüşerek rapor hazırlayacak. Bu rapor, Türkiye’ye uçuşlara yönelik alınacak yeni kararda kilit rol oynayacak. Heyete, Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler ile Baş Müfettişi Şule Aktürk, AB ve Dış İlişkiler Direktörü Selami Kılıç, Bilim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Serhat Ünal ve Prof. Dr. Ateş Kara gibi isimler de eşlik edecek.

Bu Yazıya Tepki Ver