Ruslar umut mu yoksa tehdit mi?

turist
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moskova’nın 15 Nisan’dan itibaren uyguladığı uçuş yasağını kaldırması ekonomik açıdan Türkiye’ye bayram sevinci yaşattı. Ancak vaka sayısının yüzde 29,4, ölüm sayısının da yüzde 21 arttığı Rusya’dan gelen turistlere girişte uygulanacak tedbirler ülkemize virüs taşınması konusunda yeterli olacak mı?

Türkiye’de coronavirüs sayısındaki artış nedeniyle 15 Nisan’da ülkemize uçuşları durduran Moskova yönetimi, 22 Haziran’da yeniden açtı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova tarafından duyurulan karar ülkemizde büyük memnuniyet uyandırdı. Başta Antalya olmak üzere turistik bölgelerde adeta bayram sevinci yaşandı. Ancak ekonomik kaygılar nedeniyle önemli bir ayrıntıya pek dikkat çeken olmadı. Keza Türkiye’ye uçuşların serbest bırakıldığı dönemde Rusya’da covid-19 vaka ve ölüm sayılarında önlenemez bir yükseliş başlamış ve başkent Moskova’da yeni önlemler alınmaya başlamıştı…

BELKİ DE KAYGILANMALIYIZ

Türkiye’ye uçuş yasağının kaldırıldığını duyuran Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova’nın ülkesindeki covid-19 tablosuna yönelik açıklaması, “Rusya’dan gelecek turistler Türkiye’de pandeminin yeniden hızlanmasına neden olabilir mi?” sorusunu akıllara getirdi. Geçen hafta vaka sayısının yüzde 29,4, ölümlerin de yüzde 21 arttığı ülkesinde yakın gelecekte kesinlikle bir dizi önlem alınması gerektiğini dile getiren Golikova’nın kaygıları belki de çok sayıda Rus’un geleceği Türkiye’yi de kaygılandırmalı… Türkiye’ye girişte uygulanacak tedbirlerin yeterli olup olmayacağını da zaman gösterecek.

2020 sonundan da kötü!

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve bazı hükümet yetkililerinin de video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda, “2020 sonunda bile böyle bir hacme rastlanmamıştı” ifadesini kullandı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de “Moskova’daki yeni vakaların yüzde 90’ı covid-19’un mutasyonlu hali. Yeni varyant daha agresif ve güçlü bağışıklık sistemlerini de geçebiliyor. Şehirdeki vaka sayıları rekor düzeye ulaştı. Aldığımız tedbirler sert ancak bu tür adımları atmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.



Vaka sayısında artış sürüyor

Rusya Coronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkede son 24 saatte (23 Haziran) 17 bin 594 kişinin virüse yakalanmasıyla toplam vaka sayısının 5 milyon 368 bin 515’e yükseldiğini duyurdu. Virüs kaynaklı ölü sayısı 548 artarak 130 bin 895’e, iyileşen sayısı ise 12 bin 660 artışla 4 milyon 902 bin 110’a çıktı. Ülkede mayıs sonu ve haziran başında 10 binin altında olan günlük vaka sayısı, 9 Haziran’da 10 binin üzerine çıktı. Büyük bir sıçramayla 14 Haziran’da 14 bin 723’ü gören günlük vaka sayısı, 19 Haziran’da 17 bin 906 olarak kayıtlara geçti.

Bu Yazıya Tepki Ver