Rüşvette yeni rekor “648 milyon ruble”

savunmarüsvet
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus Savunma Bakanlığı’nda ordunun şirketlerine mutfak, fırın, tank ve çeşitli teçhizat tedariki için milyarlarca dolarlık sözleşmeler karşılığında 648 milyon ruble rüşvet verildiği ortaya çıktı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndaki rekor rüşvet ceza davasında ayrıntılar ortaya çıktı. St. Petersburg’dan iş adamı Alexei Kalitin, bakanlığın gıda departmanı çalışanlarından Alexei Pozhidaeev’e kamu alımları hakkında önceden bilgi sağlaması talimatını verdi. Savunma Bakanlığı yetkililerine verilen rüşvet miktarı önce 368 milyon ruble olarak hesaplandı.

Alexei Kalitin sorgusunda savunma bakanlığı çalışanlarına devlet sözleşmeleri için komisyon şeklinde 648 milyon ruble (76 milyon 694 bin 993 lira) rüşvet ödediğini söyledi. Kalitin, ordunun şirketlerine mutfak, fırın, tank ve çeşitli teçhizat tedariki için milyarlarca dolarlık sözleşmeler aldığını bildirdi.

Bu itirafların ardından Milli Savunma Bakanlığı Gıda Departmanı Başkanı Alexander Berezhnoy, Teknik Destek Daire Başkanı Alexander Vakulin ve ihale komisyonundan Alexey Grinyuk’un da aralarında bulunduğu çok sayıda bürokrat tutuklandı.

Bu Yazıya Tepki Ver