Rusya ile Türkiye el sıkıştı

rusya-türkiye
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri’ Bakanlığı’ndan bir yetkiliye dayandırılan iddiaya göre Libya krizinde karşı tarafları destekleyen Türkiye ile Rusya yabancı askerlerin çekilmesi konusunda anlaştı. Reuters, Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın da bu inancı taşıdığını öne sürdü.

Libya’da 2011 yılında Muammer Kaddafi’nin devrilmesinin ardından patlak veren iç karışıklığın sona erdirilmesine yönelik kritik düzeyde görüşmeler devam ediyor. Birleşmiş Milletler öncülüğünde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Libya zirvesi de bunlardan biriydi ve zirvede önemli ilerleme kaydedildiği belirtildi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin yer aldığı görüşmelerde, ateşkesin önemli bir parçası olarak yabancı birliklerin ve paralı askerlerin ülkeden çekilmesinin sağlanması hedefleniyordu. Bu adım, aralıkta yapılacak seçimler için de güvence olarak görülüyordu.

BİR GÜNDE GERÇEKLEŞMEZ

Libya Dışişleri Bakanı Najla Mangoush, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, “Birkaç gün içinde iki taraftan da birliklerin çekileceğini umuyorum” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre ise Libya’da karşı tarafları destekleyen Rusya ve Türkiye, yabancı ve paralı askerlerin çekilmesini sağlamak amacıyla anlaşmaya vardı. Reuters da Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın, “Rusya ve Türkiye arasında birliklerin adım adım çekilmesine dair bir anlaşma olduğuna inanıyorum. Ama bu herkesin paralı askerleri bir günde geri çekeceği anlamına gelmiyor” açıklamasına yer verdi.



Bu Yazıya Tepki Ver