Sağlıklı işletin ! Bekir Bozdağ, başkanı olduğu HSK’nın yeni projesini böyle tanıttı: “Bu sistem sağlıklı işlerse, sağlıklı işletilirse…”

bekir bozdağ hsk
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başkanı olduğu Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bünyesinde hayata geçirilen Performans Esaslı İzleme ve Değerlendirme Sistemi’ne (PEİDS) ilişkin, “Bu sistem sağlıklı işlerse sağlıklı işletilirse pek çok doğru kararın alınmasına pek çok eksikliğin tamamlanmasına, yanlışın düzeltilmesine, ihtiyacın giderilmesine, sorunların çözülmesine katkı sunacaktır” dedi.

Yargı Reformu Stratejisi’nde yer alan PEİDS’in faaliyete geçirilmesine ilişkin HSK Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Bakan Bozdağ’ın yanı sıra yargı mensupları katıldı.

 “PEİDS, sorunların çözülmesine katkı sunacaktır”

Bekir Bozdağ, PEİDS’in devreye alınmasının da adaletin zamanın tecellisi için yargı adına yeni bir adım olduğunu kaydetti. Bu sistemin yargının sürekli tomografisini çekeceğini belirten Bozdağ, sistemin yargılamanın hızlandırılması ve makul sürede tamamlanması açısından uygulanmasının son derece önem arz ettiğini vurguladı.

PEİDS sayesinde, HSK tarafından performansların sürekli izlenmesi ve değerlendirilmesinin pek çok işte yardımcı olacağını aktaran Bozdağ, bu adımın adaletin zamanında tecellisinde, vatandaşların iş ve işlemlerini takip ederken süreçlerin analiz edildiğini bilmesinde büyük fayda gördüğünü söyledi.

Sistem sayesinde ortaya çıkacak sonuçların Türkiye’nin adalet politikalarının oluşturulmasında Adalet Bakanlığının atacağı adımlar adına da önem arz edeceğini dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

Hakim ve savcılarımızın burada kendi usullerince yazışmaları, sorunları aktarmaları HSK tarafından bu sorunların analiz ve değerlendirilmesinin yapılmasının da son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu Yargının Etkinliği Bürosu’nun öncülüğünde ve organizesinde işleyecek olan Performans Esaslı İzleme ve Değerlendirme Sistemi, bu sistemin kurulmasından beklenen faydaları beklentilerin üzerinde hayata geçirir. Dileğimiz, temennimiz odur. Bu sistem sağlıklı işlerse sağlıklı işletilirse pek çok doğru kararın alınmasına pek çok eksikliğin tamamlanmasına, yanlışın düzeltilmesine, ihtiyacın giderilmesine, sorunların çözülmesine katkı sunacaktır.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir