Sanata adanan bir hayat hikayesi

SERAPAKSOY1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıllara kazınan birçok dizi ve filmde rol alan emektar oyuncu Serap Aksoy, 35 yıllık sanat yaşamıyla birlikte çok yakından bildiğimiz sevilen bir isim haline geldi

TİYATRO, sinema ve dizi oyuncusu Serap Aksoy, bugüne kadar 20’den fazla film ve dizide rol almanın gururunu yaşıyor. Münih Müzik Akademisi’nde Bale Yüksek eğitimi alan 56 yaşındaki Aksoy, usta yönetmenlerle ve Rutkay Aziz, Fikret Kuşkan, Zuhal Olcay, Haluk Bilginer gibi çok iyi oyuncularla çalıştı.

TRT’DE YÜKSEKTEN UÇTU

1983’te TRT’de yayınlanan Kartallar Yüksek Uçar adlı dizide Sadri Alışık, Can Gürzap gibi oyuncularla birlikte rol alan Aksoy, daha sonra Şener Şen’le birlikte kamera karşısına geçtiği 1986 yapımı Değirmen filmiyle sinemaya atıldı. Hatırla Sevgili, Aşka Sürgün, Yaprak Dökümü, Kantodan Tangoya gibi bilinen TV projelerinde de rol aldı. 1992’de Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer ile oynadığı İki Kadın filmindeki performansıyla 29. Antalya Film Şenliği’nde 3 ödül alan sanatçı, C Blok, Piano Piano Bacaksız ve Yer Demir Gök Bakır filmlerinde de başrol oynadı. Aksoy, uzun yıllar televizyon programcılığı, sunuculuk ve yapımcılık yaptı, üniversitelerde drama dersleri de verdi.

Yılmaz Güney pişmanlığı

YAŞAMINI bir süredir Bodrum’da sürdüren usta oyuncu, pandemi nedeniyle bazı projeleri geri çevirmek durumunda kaldığını, en büyük pişmanlığının ise Yılmaz Güney’in teklifine rağmen yurt dışında bale eğitimi alması sebebiyle Güney’in 1975’deki Arkadaş filminde rol alamayışı olduğunu paylaştı.



Bu Yazıya Tepki Ver