Savcının dediği çıktı!

SAVCI1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kovid-19 tedbirlerinin hukuk dışı olduğunu iddia eden Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut geçici olarak görevden uzaklaştırıldı

Bir süre önce sosyal medya hesabından ülkemizdeki Kovid-19 tedbirleriyle ilgili çıkış yapan Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut, açığa alındı. Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi, Kovid-19 tedbirleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akbulut’un, geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. HSK’dan yapılan açıklamaya göre, HSK 2. Dairesi, Savcı Akbulut hakkında HSK müfettişlerince hazırlanan ön raporu görüştü.

SOYLU DEMESİNE RAĞMEN!

Eyüp Akbulut’ın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Savcılar istediği soruşturmayı açabilir. Ellerini tutan mı var?” ifadelerini kullanmıştı. Akbulut ise sosyal medyadaki videosunda, “Bunun sonucunda büyük ihtimalle işimden olacağım” demişti. HSK ise bulunduğu hal üzere göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine ulaşarak  Akbulut’un oy birliği ile geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver