Savunma ve havacılık şirketleri uçtu

Untitled-6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi nedeniyle yıla kötü başlamalarına karşın proje anlaşmaları ve teslimatlara ilişkin olumlu haberler, savunma ve havacılık şirketlerinin borsalardaki performansını olumlu etkiledi. Bilançoların da beklentilerden iyi gelmesi ile yatırımcıların yüzü güldü

Pandeminin olumsuz etkilerini atlatan dünyanın önde gelen savunma ve havacılık şirketleri, yılın ilk yarısında yatırımcısını sevindirdi. Söz konusu şirketler, yıla kötü başlamalarına karşın yaptıkları anlaşmalar ve gerçekleştirdikleri teslimatlarla kayıplarını telafi etti. Bilançoların da beklentilerden iyi gelmesi performansa katkı sağladı. Üretim ağlarına yeni ürünler ekleyen şirketlerin temettü getirilerindeki artış da hisselerini olumlu etkiledi. ABD Hava Kuvvetleri Yaşam Döngüsü Yönetim Merkezi ile anlaşma imzalayan ABD’li General Dynamics’in hisseleri yılın ilk yarısında yüzde 26,5 artış kaydetti.

GÜMRÜK VERGİSİ DURDU

Avrupalı Airbus da söz konusu dönemde yatırımcısına yüzde 20,8 kazanç sağladı. Pandemiye rağmen teslimatların devam etmesi ve alınan siparişler hisseleri olumlu etkiledi. Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin Boeing ile Airbus’a uygulanan ilave gümrük vergilerini 4 ay durdurma kararı alması da şirketin hisselerini destekledi. Fransa’nın helikopter endüstrisini desteklemek üzere prototip H225M ve VSR700 siparişi vermesi ile dünyanın en büyük C295 operatörü olan Mısır Hava Kuvvetleri’nin 24 uçaktan oluşan filosu için Airbus ile 5 yıllık hizmet sözleşmesi imzalaması da şirketin hisselerine değer kattı.

ABD’li şirketlere Biden desteği!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2022 mali yılına yönelik 6 trilyon dolarlık ilk kapsamlı bütçe teklifinde savunma harcamalarını da artıracağına yönelik haberler, özellikle ABD merkezli savunma ve havacılık şirketlerin hisse performansına olumlu katkı yaptı. Bu dönemde Raytheon Technologies ve Northrop Grumman yüzde 19,3, Leonardo yüzde 15,2, Thales yüzde 14,9, L3 Harris Technologies yüzde 14,4, Boeing yüzde 11,9, BAE Systems yüzde 6,8 ve Lockheed Martin yüzde 6,6 kazandırdı.



Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir