Seçim ekonomisi Erdoğan’ı erken seçime mi zorlayacak?

recep tayyip erdoğan sosyal konut
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 3. dönem adaylığının tartışılmaması için Cumhur İttifakı’na gerekli olan erken seçim senaryosu üzerine kulisleri yazdı. Seçim ekonomisi nedeniyle nisan ayından itibaren vatandaşa yansıyacak yüksek zamların iktidarın oyun planını bozabileceğini belirten Zeyrek, Haziran ayında ve normal zamanda yapılacak seçim planının iktidarı zorlayacağını ve Erdoğan’ın erken seçim projesini hayata geçirmeye çalışacağını yazdı.

Seçimlerin 16 Nisan’da yapılacağının konuşulmaya başlandığını belirten Zeyrek, erken seçimi isteyenlerin gerekçelerini şöyle aktardı:

“1- Hükümet ocak ayında alım gücünü artıracak adımlar atacak. Asgari ücrete, memur maaşlarına ve emeklilere yüksek zamlar yapılacak. Yılın ilk üç ayı baz etkisiyle enflasyon da kağıt üstünde düşecek. Ayrıca Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Suudi Arabistan ve Azerbaycan’dan gelecek para, piyasaları rahatlatacak. Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözülmesi de iktidarın desteğini artıracak. Ancak, zamlar gerçek enflasyondan dolayı eriyeceğinden bu olumlu atmosfer nisandan itibaren bozulabilir. Astronomik fiyat artışları olabilir. Kamu maliyesinde bozulma, bütçe ve dış ticaret açığı artabilir. Bu da haziran ortasına kadar, iktidarı çok zor durumda bırakabilir.

2- Seçimler erken yapılırsa muhalefet aday bulma işini aceleye getirmek zorunda kalıp yanlış kararlar alabilir. Bu da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha zayıf bir rakiple yarışmasının önünü açabilir.”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde TBMM’nin seçimlerin yenilenmesi kararı vermesi için 360 milletvekilinin bu kararı desteklemesi gerektiğine dikkati çeken Zeyrek, “İkinci bir seçenek de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TBMM’yi feshetmesi” dedi.

Zeyrek, ikinci seçeneğin iktidara yönelik eleştirilere neden olacağından dolayı hayata konmasını beklemediğini ifade etti.



Yazının tamamını okumak için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir