Sedat Peker adına Ramazan kolisi hazırlayanlara gözaltı

sedat peker
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Pendik’te bir gıda toptancısında suç örgütü lideri Sedat Peker adına Ramazan kolileri hazırlandı. Kolileri hazırlayan ve yardım eden 25 kişi karakolda ifade verdi. 25 kişi arasında Peker’in Beykoz’daki evinde silahlı saldırıya uğrayan Yılmaz Günay da yer aldı. 

Sosyal medya paylaşımları Türkiye’nin gündemini birçok defa sarsan Sedat Peker, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ‘dijital tecriti’ nedeniyle uzun süredir paylaşım yapamıyor. Peker, seçimlere ‘2 ay kala’ konuşacağım’ demiş olsa da avukatı Ersan Barkın, üzerindeki dijital tecrite dikkat çekerek muhalefetin harekete geçmesini istedi. Peker’in ne yapacağı merakla beklenirken İstanbul Pendik’te ilginç bir olay yaşandı.

İlçede bir gıda toptancısında Sedat Peker adına Ramazan kolileri hazırlandı. Kolilerin üzerinde “Bir umuttur yaşamak, Reis Sedat Peker” yazan Ramazan kolilerini hazırlatanların bulunduğu yere, Asayiş Büro Amirliği’nde görevli polis memurları geldi.

YÜZLERCE KOLİ HAZIRLANDI

Yüzlerce kolinin hazırlandığı sırada gelen polisler, “Suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle işlem yapacağı sırada, Peker hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmadığı hatırlatıldı. Bunun üzerine gıda toptancısında bulunan 25 kişi bilgilerine başvurulmak üzere karakola davet edildi.

8 SAAT BEKLETİLDİLER

Gazete Duvar’ın haberine göre; karakola gidenlerden ikisi şüpheli, diğer 23’ü ‘bilgi sahibi’ sıfatıyla ifade verdi. İfade verenler, işlemlerin ardından karakoldan ayrıldı. Bu kişilerin ifade için 8 saat karakolda bekletildiği öğrenildi.

PEKER’İN EVİNE DÜZENLENEN SALDIRIDA YARALANAN GÜNAY DA İFADE VERDİ

Şüpheli olarak ifadesi alınanlardan birinin geçen yıl 14 Eylül’de Peker’in Beykoz’da bulunan evine düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan Yılmaz Günay olduğu öğrenildi.



Bilgi sahibi olarak ifade verenler arasında yer alan İrfan A, toptan gıda ticareti yaptığını ve bu nedenle kolilerin hazırlatıldığı gıda toptancısında bulunduğunu belirterek, “Biz oradayken Yılmaz Günay geldi. Günay’ı daha önceden tanırım. Sedat Peker adına yardım paketi dağıttığını gördüm. Yardım edebileceğimizi söyledik. Çıkacağımız sırada polisler geldi. Bize suçu ve suçluyu övme suçundan işlem yapılacağını söylediler” dedi.

İrfan A. ifadesinde ayrıca, kendisinin Sedat Peker’i övdüğü gerekçesiyle yargılandığı bir davada savcılığın “Suçu ve suçluyu övme” suçundan verdiği mütalaayı geri çektiğini söyledi.

GEÇEN YIL KOLİ HAZIRLATANLARA DAVA AÇILMIŞTI

Peker adında hazırlattırılan ve dağıtılan Ramazan kolileriyle ilgili geçen yıl Rize’de 10 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlarda üçü hakkında “Suç örgütüne yardım” gerekçesiyle dava açılmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver