Sedat Peker: Keşke uyuşturucu satıcılarına vereceğinize müzelere kaldırsaydınız

ucak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Ağustos ayında 1.3 ton kokain dolu haldeyken Brezilya’da el konulan ve bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı uçağı olarak kullanılan, uçağın mahkeme kararıyla Brezilya Polisi tarafından kullanılmaya başlanması haberi üzerine paylaşımda bulundu.

Sedat Peker’in paylaşımları şöyle;

1-Türk Havacılık Kurumu ve çeşitli müzelerde sergilenen yüzlerce uçak var. Türkiye Devleti Cumhurbaşkanlarının ilk özel uçağı olan uçağımızı da keşke uyuşturucu satıcılarına vereceğinize müzelere kaldırsaydınız. Artık uçak uyuşturucu geliri kapsamında Brezilya Devleti’ne geçti.

2-Hep diyorum ya devletin namusunu kirlettiler diye, vallahi devletin namusunu kirlettiler. Gerçi 7-8 yıl kadar önce de Büyük Önder Atatürk’ün yatı Savarona’da fuhuş yapılırken operasyon yapılmıştı. Yakın tarihimiz saygıyla anılacağına fuhuşla ve uyuşturucuyla anılıyor.

Ne olmuştu?

Ağustos ayında 1.3 ton kokain dolu haldeyken Brezilya’da el konulan Türk uçağındaki tek yolcu, hapishanede hayatını kaybetti



CiddiGazete- Uçağın sahibi Türk şirketi ACM Air, bulunan kokain ile herhangi bir ilgisi bulunmadığını ileri sürerek Federal Polis tarafından yürütülen incelemenin ardından uçağın iadesini talep etmişti ancak Brezilya mahkemesi farklı bir karar verdi.

Bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı uçağı olarak kullanılan, uçak mahkeme kararıyla Brezilya Polisi tarafından kullanılmaya başlandı.

Ceara Federal Mahkemesi, Federal Karayolları Polisi’ne (PRF) Türk jetini kullanma yetkisi verdi. Uçak, Brezilya Polisi Taktik Hava Destek Alt Komutanlığı (SSA) departmanının operasyonlarında kullanılıyor.

Uçağın sahibi olan Türk ACM şirketi tarafından açılan başka bir dava devam ettiği için jetin satılarak elden çıkarılması kararının verilmediği kaydedildi.

Bu Yazıya Tepki Ver