Selvi Kılıçdaroğlu proje elçisi oldu, “Türkiye Beslenme Saati” için start Beylikdüzü’nden verildi

Beylikdüzü Belediyesi Türkiye Beslenme Saati mehmet murat çalık 1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçedeki her çocuğun bir öğün sağlıklı gıdaya ücretsiz erişebilmesini sağlamak için 2022 yılı şubat ayında hayata geçirdiği “Beslenme Saati” uygulamasının Türkiye’ye yayılması için start verildi.

Başladığı günden bu yana toplam 89 bin 527 öğünün çocuklara ücretsiz ulaştırıldığı “Beylikdüzü Beslenme Saati” uygulaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu desteğiyle “Türkiye Beslenme Saati”ne dönüştü. Selvi Kılıçdaroğlu projenin elçisi olacak, toplumun ortak hassasiyeti olan çocukların sağlığı, beslenmesi ve bu anlamda sosyal adaletin tesisi konusunda liderlik edecek.

Örnek uygulamaya destek veren Selvi Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Mutfak’ı ziyaret etti, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte beslenme çantalarının hazırlanmasından dağıtıma çıkarılmasına kadar olan tüm aşamalara bizzat katılarak inceledi.

ALİ TARAKCI SORDU, SELVİ KILIÇDAROĞLU YANITLADI… KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI SEÇİLİRSE BU PROJEYİ UYGULAYACAK MI?

Programın ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, projeyi tanıtan bir konuşma yaptı. Soru cevap kısmında Gerçek Gazete İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Ali Tarakcı, Selvi Kılıçdaroğlu’na, “Eşiniz Cumhurbaşkanı seçilirse, bu projeyi, Türkiye’nin her tarafında, çocuklar için uygular mı?” sorusunu yöneltti. Selvi Kılıçdaroğlu, bu soruya, “Biraz siyasi oldu. Bu konulara çok fazla girmek istemiyorum ama inşallah arzu ettiğimiz güzel günleri görürüz ama ben bunu bir parti olayı olarak düşünmüyorum. Daha güzel olacak diye bir umudum var ve bu projenin de bir devlet politikası olması gerektiğini düşünen birisiyim. Sosyal bir politika. Yani belediyeler tabii ki elinden geleni yapacak ama bunun bir devlet politikasına dönüşmesi lazım” dedi. Ali Tarakcı’nın “Evde hiç konuşuyor musunuz bu konuyu; Siz cumhurbaşkanı seçilseniz uygular mısın diye sormadınız mı?” sorusuna diplomatik bir yanıt vererek, “Ben hiçbir zaman Cumhurbaşkanı seçilir diye bir cümle kurmadım” dedi. Tarakcı’nın, “Eşinizin aday olmasını istemiyor musunuz?” sorusuna ise Selvi Kılıçdaroğlu, “O konuya girmeyeceğim ama Türkiye’nin daha güzel günler yaşamasını istiyorum. Tek arzum bu ” yanıtını verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver