Şentop’tan Kılıçdaroğlu’na ’10 bin dolar’ yanıtı: Soylu’ya yazılı ve sözlü ilettik, açıklamasını istedik

gercek-default
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır” ifadelerine yanıt veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim” dedi

Kılıçdaroğlu’nun kendisine iftira attığını söyleyen Şentop, “Bu bir eleştiri değil bir iftira. Şöyle ifade edeyim Pakistan’dayız. Malum burada oldukça sıcak bir hava içerisinde yoğun bir temas trafiğimiz vardı. Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Alvi ile görüşmemizden çıkınca arkadaşlar bana bir metin atmışlar, deniyor ki ‘Bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer açıklamazsa aynı onun gibi 10 bin dolar kendisine de mi her ay gönderiliyor?’ diye bir ifade. Ben de arkadaşlara dedim ki, onu hangi meczup söylemiş? Sonra bir baktık ki Kılıçdaroğlu’nun sözüymüş, gurup toplantısında söylemiş” dedi.

“SOYLU’DAN AÇIKLAMASINI İSTEDİK”

“Konu şu, bir Bakan, İçişleri Bakanı bir siyasetçinin, milletvekili demiyor, siyasetçinin her ay 10 bin dolar bir suç örgütünden para aldığını söylüyor” diyen Şentop, “Kim olduğunu açıklamadı. Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak Sayın Bakana. Fakat bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver