“Sigorta şirketleri kazandı”

shutterstock_1359149534
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de kabul edilen yasa değişikliği ile ‘araç sahiplerinin bazı hakları tırpanlandı.’ Muhalefetin sert tepki gösterdiği değişiklikle kaza sonrası sigorta ödemeleri azaltıldı, tazminat dışı haller genişletildi, yaralanan vatandaşın alacağı tazminat yüzde 40 dolayında düşürüldü…

Motorlu taşıt sürücüleri ve sahiplerini yakından ilgilendiren yasa değişikliği TBMM’de kabul edildi. AKP önergesiyle teklife eklenen değişikliğe tepki gösteren CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, değişiklikle kaza sonrasında sigorta ödemelerinin azaltıldığı, tazminat dışı hallerin genişletildiği, kaza anında yaralanan vatandaşın alacağı tazminatın yüzde 40 oranında düşürüldüğü uyarısını yaptı.

İKİ MADDE GERİ ÇEKİLMİTİ

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin sonuna eklenen iki maddenin vatandaşı zor durumda bırakacağını dile getiren Yalım, şunları söyledi: “AK Parti her zamanki gibi kanunun sonuna iki tane madde ekledi. Yaklaşık 2-3 hafta önce AK Parti Grup Başkanı Cahit Özkan ile yaptığımız görüşmeden sonra bu iki madde çekilmişti ama her nedense geri geldi. 18’inci maddede anayasaya aykırılık var ama sigorta şirketlerinin isteği yapıldı. Kazaya karışan kusurlu araç sahibinin ailesine verilen destekten yoksun kalma tazminatı kalktı. Artık sigorta şirketleri, yan sanayi ürünler kullanabilecekler. Değer kaybı daha az ödenecek. Sigorta şirketlerine ‘teminat dışı hal’ deme hakkı bile tanındı.”

Bu Yazıya Tepki Ver