Son 10 senede neler değişti?

istiklal-caddesi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Raporu’nun yayımladığı “Son 10 senede neler değişti?” başlıklı raporuna göre, vatandaşların çoğunda hakim olan memnuniyetsizliğin giderek arttığı görüldü. Geçen yılın aynı döneminde yapılan aynı anketin sonuçları karşılaştırıldığında ise vatandaşların ‘kötü’ olduğunu düşündüğü alanların başında ekonomi geldi

VATANDAŞIN DERDİ EKONOMİ

Türkiye Raporu, 8-12 Temmuz 2021 tarihleri arasında Türkiye çapında 12 ilde 1503 kişi ile anket yaparak, Covid-19 salgınıyla birlikte Türkiye’de değişen görüşleri ortaya koydu. ‘Son 10 senede neler değişti?’ başlığıyla yayımlanan anket, karşılaştırmalı analizleri içeriyor. Temmuz 2021’de gerçekleştirilen ankette, vatandaşlara “Sizce Türkiye sayacağım alanlarda 10 yıl öncesine göre ne durumda?” diye soruldu. 


ADALETE GÜVEN DÜŞÜYOR

Ankette en yüksek sonuçlara sahip olan ve vatandaşın ‘kötü’ olduğunu söylediği ilk şey ekonomi oldu. Ekonomiyi ise sırasıyla insan hakları, demokrasi, adalet ve yargı gibi alanlarda kamuoyunun tepkisini çeken olaylar takip etti. Adalet/yargı ve insan hakları alanlarındaki değişimi çok daha kötü/daha kötü olarak değerlendirenlerin oranı %56 olurken, demokrasi alanında bu oran %58 oldu.


SAĞLIK’TAN YANA MEMNUN KALDIK



Öte yandan, katılımcıların koronavirüse rağmen sağlık alanındaki gelişmelerden daha memnun olduğu görüldü. Temmuz 2020’de bu alandaki değişimi çok daha kötü/daha kötü olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 28 iken, Temmuz 2021’de bu oran 5 puanlık bir düşüş ile yüzde 23 seviyesine geriledi.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir